23 Eylül 2009 Çarşamba

Anakonda # 20


Bu seneki ikinci üçlemesini Kasımpaşa maçında yapan Shabani Nonda her daim hazır olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu güzel üçlemeyi Galatasaray'ın geride olduğu bir maçta ikinci yarıda oyuna girip yapması daha da anlam kazanıyor. Geçen sezon ortasında ve bu sezon başında adı takas söylentilerinde geçen Kongolu forvet bir kez daha bu kadro için ne kadar faydalı olabileceğini bizlere gösterdi. Bu değerde bir oyuncunuzu yanında 5 milyon dolar ile Sercen veya Mehmet Yıldız için takımdan göndermek çok büyük bir yönetim hatası olurdu ki Galatasaray yönetimi böyle bir kararın ucundan döndü.

Geldiği ilk sene gösterdiği performansla, istatistiklerden öte kuvveti, oyun zekası ile bir forvetten beklenenleri çok rahat ortaya koyuyordu. Bunun yanında iç saha derbileri ve avrupa maçları gibi yüksek seviye maçları da golsüz geçmedi. geçen seneki performans düşüklüğünün bana göre birçok sebebi vardı. Değişen oyun sistemi, çoğu zaman 4-2-3-1, forvet pozisyonunda ilk tercihin Baros olması ve Baros'un gösterdiği yüksek performans ve en önemlisi yaşadığı sakatlıklar ile sahaiçi ve fiziksel olarak istikrardan uzak olması...

Bu senede forvet hattında yine ilk tercih olmasa da şans verildiği zaman neler yapabileceğini gösterdi. Kongolu forvet, şuan ki form durumu ile de ilk 11'i hak ediyor. Diğer tarafta Baros'un kesik yemesi halinde Nonda'nın gösterdiği sabrı ve anlayışı göstereceğinden şüpheliyim. Elinizde bu değerde uluslararası bir forvet oyuncunuz varken onu takas malzemesi yapmak yerine ondan azami faydayı sağlamaya çalışmak çok daha akla mantığa uygun sanırım.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter