25 Ekim 2009 Pazar

Bükreş'ten Sonra Kadıköy'den Önce


Galatasaray zorlu viraşın son etabında bu akşam Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşacak. Bükreş ve Tabzon maçlarıda beklenenden uzak bir furbol sergileyen Galatasaray iki maçıda dörder gol atarak kazandı. Bu iki maçla beraber tekrar hatırladığımız ise Galatasaray'ın maçları yediğinden fazlasını atarak kazanmaya devam ettiği. Rijkaard'ın da benimsediği bu sistem devam edecek gibi. O yüzden defansı sağlam bir takım görme hayalleri şuan için rafa kaldırılmış durumda. Zaten Galatasaray'ın sahip olduğu defans oyuncuları ile bu seviye ulaşması zor. Defansta sezon başında bahsettiğimiz zorluklar yaşanmaya devam ediyor.

Kadıköy'de bu oyun Galatasaray için yeterli olacağını sanmıyorum. Uzun süreden beri galibiyete hasret olunmasının ve tribün baskısının takımı çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Keita, Elano, Kewell, Baros, Arda, Nonda gibi oyuncular bu tür maçlara alışkın isimler. Bu hücum silahları maksimum performansına yakın oynarlarsa ik takım arasındaki hücum farkı ortaya çıkacaktır. Kadıköy'de savunmanın ise topu rakibe göstermeden yapılması gerektiğini düşünüyorum. Topu ne kadar çok yetenekli ileri uç oyuncularıyla buluşturursa Galatasaray rakibin etkiliğini azaltabilir. Böylece defansın üzerine düşen yükte azalır. İlk yarın saatlik bölümde yenilecek bir gol takım moralini bozabilir bu yüzden maça dikkatli başlanması gerekir. Sabırlı oynayıp golü bulduktan sonra Galatasaray, Fenerbahçe savunmasının arkasında istediği boşlukları bulacaktır. Keita, Baros ve Arda gibi oyuncularla da bu tarz hızlı hücumlara sıkça çıkabilir.

Sonuçta bir derbiden bahsediyoruz ve yapılacak tüm analizler formüllerin geçersiz olduğu bir maça tanık olmamız muhtemel. Benim için diğer maçlardan farkı olmadığını belirmek isterim. Alınacak galibiyet takımın ritm bulmasını sağlayabilir ve ezeli rakibe verilecek en güzel mesaj olur. Kaybedilmesi halinde ise kayıbın 3 puandan fazla olmayacağı kanısındayım. Plansız ve programsız! Rijkaard'a güvenim her geçen gün artarak devam edecektir.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter