20 Kasım 2009 Cuma

Özrü Kabahatinden Beter


Çok kısa zaman içerisinde yaşanan iki utanç verici olay sarı kırmızılı renklere gönül vermiş herkesi eminim çok üzmüştür. Patlak veren son skandal ile beraber Galatasaray Basketbol Takımı'nın ligden ihracı gündeme geldi, eğer bu yönde bir karar çıkarsa bu da demek oluyor ki Galatasaray - Fenerbahçe basketbol karşılaşmasında yaşananlar bir hiç üzerine yaşanmış olacak. Bugün ntvspor.net'te eski Galatasaray Erkek Basketbol Takımı antrenörü Okan Çevik'in olayla ilgili açıklamalarını okudum. Hala daha yaşanan bu skandaların şokunu yaşarken Okan Çevik'in açıklamaları beni daha da üzdü. Bu seviyedeki bir takımın antrenörü, ki geçen sene kadın basketbol takımı ile avrupada şampiyonluk yaşadı, tüm bu yaşanan olayların sebebini aşırı milli duygulara bağlarsa ağlancak halimize oturup gülmemiz lazım. Profesyonel bir basketbol antrenörün basketbol takımı değil de ordu yönettiğini sanıp böyle saçma sapan işler yapmasını hiç bir gerekçe açıklayamaz. O zaman geçen sene Ayhan Şahenk Spor Salon'unda kalkan kupadan sonra sevinçten salonun savaş alanına dönmesi gerekirdi.

Nedense bu ülke sınırları içinde spor müsabakalarında yaşanılan skandaların hepsinde aşırı milliyetçi duygular hakim olmakta. (bkz. Kadıköy'deki Türkiye - İsviçre milli maçı) Herşeyin aşırısının zararlı olduğunu unutmamakta fayda vardır.

Yaşanan olayı baştan tekrar anlatmaya gerek yok sanırım, günlerdir spor medyasını işgal ediyor zaten. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor bu yüzden en iyisi skandalsız haberleri takip etmek, mümkünse eğer.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter