23 Aralık 2009 Çarşamba

Hancı Wenger ve Yolcular


Beklenen ayrılık gerçekleşti ve Manchester City ile Mark Hughes'un yolları ayrıldı. Mark Hughes'un biletini üst üste gelen beraberlikler yakmışa benziyor. Lige beklenenden iyi başlamışlardı. İlk 6 hafta da tek yenilgilerini Manchester'ın kırmızı yakasında son dakika golü ile aldılar, daha sonra 11 maçta alınan 8 beraberlik ile Hughes ile yollar ayrıldı. Kimi zaman yapılan onca yıldız transferi teknik direktörler için ters etki yapabiliyor. Tevez, Toure, Adebayor, Barry transferleri ile Manchester City cephesinde beklentiler artmıştı, artık bu beklentilere cevap vermesi gereken kişi Roberto Mancini olacak.


Mancini, İngiltere'deki İtalyan hoca modasının son halkası oldu. Ülkeye yabancı olması Mancini'nin işini zorlaştıracak olsa da Manchester City'nin sahip olduğu transfer politikasına benzer bir politakaya sahip olan Inter kulübü ile uzun seneler çalışması artı sayılabilir. Sir Alex Ferguson'un, Arsene Wenger'in olduğu bir sahnede teknik direktör olarak ilk yurtdışı deneyimini yaşayacak Mancini'den hemen birşeyler beklemek anlamsız olur.


Arsene Wenger ve ekibi ise belentilerin aksine bir performans ile ligin zirvesini zorluyorlar. Arsenal, 18. hafta sonunda bir maç eksiğine rağmen Premier League'de 2.58 ortalama ile en çok gol takım. Toure ve Adebayor'u sattıktan sonra kimse onlardan böyle bir performans beklemiyordu. Oynadıkları hucüm futbolu ile lige renk katan Topçular, Liverpool'u deplasmanda yenerek Benitez'in koltuğunun iyice sallanmasına sebep oldular. Maçtan sonra Benitez Wenger'in elini sanki son kez sıkıyormuşcasına büründüğü yüz ifadesi şu an ki tabloyu özetliyor.

Liverpool'da ise sular durulacak gibi gözükmüyor. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamayan Benitez ve ekibi ligde de istikrarsız performanslarına devam ediyor. Son sekiz maçta iki galibiyet alabildiler ve Premier League'de kendilerine Chelsea'nin 14 puan gerisinde 8. sırada yer bulabildiler. Torres ve Gerrard'ın yokluğunda sıradan bir takıma bürünen Liverpool'da defans her maç s.o.s veriyor. Bu performans ile Avrupa kupalarına katılmaları bile çok zor. Torres'in ise Benitez'e olan inancı devam ediyor. El Nino yaptığı açıklamada hocayı göndermenin çözüm olmayacağını, daha iyi oynamaları gerektiğini ve çözüm bulması gerekenlerin oyuncular olduğunu söyledi. Portsmouth karşısında takım 2-0 geriye düştükten sonra saatine bitse de gitsek gibi bakan Benitez'in ne kadar daha kredisi olduğunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter