23 Aralık 2009 Çarşamba

İnsan Taşıyoruz*


İngiltere Premier Lig'de geçen haftasonu Wigan Athletic ile Bolton Wanderers arasında oynanması gereken maç kötü hava koşulları sebebiyle ertelendi. Yalnız erteleme kararında gerekçe olarak sahanın durumu değil maça gelecek seyirlerin güvenliği gösterildi. Okuduğum kadarıyla maç zemini futbol oynamaya uygun olsa da, Wigan polisi maça gelecek seyirciler için stat çevresinin güvenli olmadığına karar verdi. Wigan ise internet sitesinde yaptığı açıklama ile hem kendi taraftarlarından hem de Bolton taraftarlarından özür diledi ve seyirci güvenliğinin kendileri için en önemli değer olduğunu belirtti.

Yaşanan bu gelişme bizler için yine "la fountaine" masalı gibi gelmekte, içerisinde çıkarmamız gereken bir çok ders ile. Bir maçın oynanması için meşin yuvarlağın sahada sekip sekmediğinin yeterli olduğu ülkemizde maça gelecek olan seyircilerin neler çektiği kimsenin umrunda değildir. Tribünlere gelemeyen seyircilere rağmen 90 dakikayı başlatıp biran önce bitmesini amaçlayan zihniyet ile maçların tatsız tuzsuz olacağını kavramamız lazım, ki bu ülkede yakın zamanda buz pistinde maç oynatılıp Uğur Uçar'ın futbol hayatının bitme noktasına geldiğine tanık olduk.

Wigan Athletic - Bolton Wanderers maçı belki şuan oynanmış olacaktı, belki de Premier League'de sezonun maçı olabilirdi ama tüm bunlar boş tribünler önünde gerçekleşmiş olacaktı. Futbolun ya da her hangi bir spor dalının seyirciler olmadan amacından uzaklaşacağını umarım bizde yakın zamanda fark ederiz.

(İbrahim Altınsay bugünkü yazısında İngiltere'den bir kaç adet "la fountaine" masalına ve ülkemizden de bizlere has bir örneğe yer vermiş. Okumanızı tavsiye ederim.)

* Bir kaç sene öncesinde İstanbul'da indirimli pasoların arkasında yazan slogan.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter