15 Mart 2010 Pazartesi

Keita-mania


Yukarıdaki resim bence Galatasaray'ın bu sezon ki durumunu gayet güzel açıklıyor. Şampiyonlar Ligi düzeyindeki hücum hattını, Galatasaray defansı taşıyabildiği yere kadar taşıyacak. Bu durum hedeflenen üç kupanın ikisinden elenilmesine sebep olsa da lig şampiyonluğu için mücadele devam etmekte.

Ankaragücü maçını neredeyse kalesinde tehlike yaşamadan atlatan Galatasaray'da, Keita-mania rüzgarı zaman zaman fırtınaya dönüşüp zaman zaman da samyeli şiddetinde devam ediyor. Keita, pazar akşamı ortaya koyduğu oyunla gösterdi ki bu ligde herhangi bir maçı tek başına kazandırabilecek kapasitede. Burada ki asıl sorun Keita'nın performansının zigzaglarla dolu olması.

Dos Santos yine kayıplardaydı. Kanımca Meksikalı, kapanan sert savunmalara karşı etkisiz kalıyor. Kasımpaşa gibi hücum oynayan takımlara karşı ise istediği açık alanları bulup etkili oluyor. Bu tarz takımlara ya da takımın önde olduğu ve hızlı hücum organizasyonlarına ihtiyaç duyduğu anlarda ondan faydalanmak gerekecek gibi.

Neill hakkındaki görüşüm ortaya koyduğu performans ile gün geçtikçe daha da kuvvetleniyor. Avustralyalı, Galatasaray'ın bu sene ki en istikrarlı ve faydalı transferidir.

Baros'un çok uzun bir aradan sonra sahalara golle dönmesi gecenin en güzel gelişmesiydi.

Son bir parantezde Emre Güngör için açayım, Vassel'in sol çizgiden kat ettiği bir pozisyonda yine zamanlama hatası yaptı. Neyse ki bu sefer rakibi kendisinden sıyrılmıştı yoksa takım arkadaşlarını yine eksik bırakaiblirdi. Aklıma geçen seneki Malatyaspor ile oynanan kupa maçı geldi, oyuna girdikten çok kısa bir süre sonra iki zamanlama hatası yapıp atılmıştı. Umarım bu eksikliğini biran önce giderir.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter