6 Mayıs 2010 Perşembe

Sevinenler ve Üzülenler


27 yıllık hasret bitmek bilmedi, ve Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası hasreti 28. yılına geldi. Dönen geyiklerden sıkılmış biri olarak Fenerbahçe kupayı alsa da geyikler bitse diye bakıyordum yine olmadı. İlk yarısını kaçak kaçak izlediğim maçın tüm golleri ikinci yarıda geldi, bu da benim şanssızlığım.


Manchester City, şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyorsa kazanmaktan başka şansı yoktu. Beraberliğin Manchester City'in bir puan önünde 4. sırada yer alan Tottenham Hotspur'a yaradığı maçta, Londra ekibi Crouch'un golü ile sahadan üç puan ile ayrıldı. Bu da demek oluyor ki önümüzdeki sezon Manchester City flaş transferler yaparken zorlanacak. Adı geçen Buffon, Torres gibi isimleri şampiyonlar Ligi'nden mahrum kalınması olumsuz yönde etkileyecektir. Ben zaten bu iki ismin Manchester City'i tercih edeceklerini sanmıyorum, onlar yine Robinho veya Tevez gibi kulüplerine pek bir bağlılık hissetmeyen isimlerin peşine düşecektir ama bu sefer işleri bu yıldan daha zor olacaktır.


Gergin geçmesi beklenen Roma - Inter arasındaki İtalya Kupası finali beklentileri boşa çıkarmadı. Romalı oyuncuların sinirli hareketleri, bende dahil olmak üzere eminim birçok Roma taraftarına antipatik gelmiştir. Her ne kadar maçtan sonra hatalı olduğunu kabul etse de Totti'nin attığı tekme affedilemez. Sakatlıklardan bu kadar çekmiş birinin rakibine direk sakatlamaya yönelik böyle bir harekette bulunması çok üzücü. Tekmenin Balotelli'ye atılmış olmasıda düşündürücü. Mourinho ise sezonun ilk kupasını kaldırdı. Önünde şuan için iki kupa daha bulunmakta ve olası bir şampiyonlar ligi şampiyonluğu Guardiola'nın geçen sene başardığı 6 kupalık rekorun kapısını aralayacaktır.


Fransa'da ise Marsilya 18 yıllık lig şampiyonluğu özlemine son verdi. Bordeaux'un geçen sezon Lyon'un hükümdarlığına son verişinin ardından Ligue 1 bu sene de farklı bir şampiyon çıkardı. Bu durum kesinlikle Lyon'un getirdiği tek düzeliğin sona ermesine ve Fransa liginin daha ilgi çekici hal almasına yol açacaktır.

1 yorum:

mustaloba dedi ki...

Mourinho kupadan alt dudak alıyor.

 
Site Meter