6 Temmuz 2010 Salı

Güzel Haber


Yukarıdaki resimde bulunan üç isimden soldaki gönderilmeye çalışıyor, ortadaki bugün itibariyle başka bir kulüpte forma giyecek, sağdakinin durumu ise belirsiz. İşte bu tablo Galatasaray'ın geçen seneki transferlerinde ne kadar başarısız olduğunun kanıtı. Sabah uyandığımda karşılaştığım ilk haber, Keita'nın Al Sadd kulübüne satılmış olduğudur. Keita'nın gidişine üzüldüm desem yalan söylemiş olurum. Hele ki aldığımızdan daha yüksek bir paraya sattığımızı duyunca daha da bir sevindim.

Abdul Kader Keita'nın geçen seneki istatisliklerine baktığımızda, sizi tatmin eden rakamlar ortada dolaşıyor (38 maç 10 Gol - 14 Asist) ama Keita gerek Süper Lig'de geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu tiyatral ve şiddet içerikli hareketler, gerekse Dünya Kupası'ndaki oskarlık performansı ile Galatasaray formasını giymeye hak eden bir sporcu değildi.

Bu transferden sonra Dos Santos ve Kewell'ında önümüzdeki sezon takımda olmayacağını varsayarsak Elano'nun takımda ihtimali yükselmiştir bana göre. Keita'nın gidişinde beni sevindiren bir diğer nokta ise Galatasaray'ın herhangi bir maddi kayba uğramamış olmasıdır. Galatasaray, Keita ve Mehmet Topal transferleri ile de uzun zamandır yapamadığı, oyuncu transferinden de kaynak elde etmeyi bu sene yavaş yavaş başarmaya başlamıştır. Şampiyonlar Ligi'ne bu kadar zamandır uzaktan bakan Galatasaray'ın gelirlerini attırmak için daha da çok oyuncu satması gerekebilir.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter