9 Temmuz 2010 Cuma

Yok Artık Miami Heat


NBA'de son yıllardaki Los Angeles Lakers hanedanlığı diğer takımların kadrolarını oluşturmasına büyük etki yapmaya başladı. İddaalı takımların birçoğu yeni sezona başlarken nasıl başarılı oluruzdan öte Lakers'ı nasıl durduruz planları yaparak giriyorlar.

Boston Celtics'in üç all-star oyuncuyu aynı forma altında biraraya getirip şampiyonluk yüzüğünü takmasından sonra Miami Heat işi bir adım öteye götürdü ve NBA sayı krallığında ilk onunda bulunan üç oyuncuyu kadrosuna kattı. Wade, biten sözleşmesini uzatırken, ilk transfer hamlesi Chris Bosh ile geldi. Bana göre bu hamle Lebron James'in de tercihini büyük oranda etkiledi. Asıl bomba ise dün gece patladı ve LeBron James önümüzdeki yıldan itibaren Heat forması giyeceğini açıkladı. Bu açıklama sonrası Florida'da 6 numaralı LeBron James formalı piyasaya sürülürken, Cleveland'da ise 23 numaralı formalar ateşe verildi.

Miami Heat, Dwayne Wade, Chris Bosh ve LeBron James üçlüsü ile doğu konferansının açık ara en iddaalı ekibi olurken NBA şampiyonluğu içinde Lakers'a ne kadar istekli olduğunu göstermiş oldu. Boston Celtics üçlüsüne göre yaşça genç olmaları çok büyük bir avantaj. Böyle sansasyonel isimleri bir araya getirdiğinizde herşey elbette toz pembe olmuyor. Hücumda topu elinde isteyen bu üç ismin, egolarından ne kadar fedakarlık yapacağı ve bu üçlünün etrafında hangi isimlerin olacağı Heat'in kaderini çizecektir. Bu üç ismi Heat forması altında gören Pat Riley'da bencteki yerini önümüzdeki sezon yerini alır.

Bu yaz transfer sezonun en umutlu takımı New York Knicks ise bu transfer sonrası süt dökmüş kedi gibi bakakalmıştır sanırım. Tüm planları LeBron James üzerine yapan Knicks, David Lee'yi de takımdan gönderdikten sonra elinde bir tek, ego konusunda LeBron ile kapışabilecek Amere Stoudemire kaldı. Pierce, Nowitzki, Joe Johnson gibi isimler kontratlarını uzatırken Boozer Chicago Bulls ile, Bosh ve LeBron'un Heat ile anlaşması sonrası albenisini yitiren free-agent havuzundan bakalım kimler Knicks forması giyecek.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter