8 Nisan 2010 Perşembe

Almanların Kazandığı Oyun

Kuralardan sonra bu turun gollü maçlara gebe olduğunu ve çoğu insan gibi Manchester United'ın yarı finale daha yakın olduğunu düşünüyordum. İlk görüşümde yanılmadım ama turu geçen Almanlar oldu. İki kurt hoca Feguson ve Van Gaal dışında turun kaderini belirleyen adamlar aşağıda biri sevinirken diğer ikisi sahadan boynu bükük ayrıldı. Olic her iki maça da damgasını vurdu, ilk maçta son dakikada attığı golle ikinci maç için umutları yeşertirken, Ol Trafford'da ilk 45 dakikanın sonlarında attığı golle de turun habercisi oldu. İlk maçta sakatlanan Rooney, ikinci maçta sahada yer alsa da alıştığımız performansına ulaşamadı. Seke seke anca bu kadarını verebilen Rooney'nin sağlam hali bu Bayern Munich defansını affetmezdi. Manchester'daki maçın bir diğer kade adamı ise Ferguson'un planlarını alt üst eden Rafael idi. Ferguson her ne kadar kırmızı kartta Almanların hakemi etki altına aldığını savunsa da İtalyan hakemin kararı bana göre doğruydu. Kırmızı şeytanlar bir kişi eksik kaldıktan sonra Van Gaal ekibi bu fırsatı kaçırmadı ve Robben'in örümcek ağını nişan aldığı vuruşu ile yarı finale yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi son dördünde uzun süre sonra ilk kez bir ingiliz takımı yer almayacak. Manchester United, Liverpool, Chelsea ve Arsenal kombinasyonlarından sıkılanlar için farklı takımlar renk katacaktır. Santiago Barnebau'da Barcelona - Bayern Munich finali de tadından yenmez.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu iki macin adami bence kesinlikle Olic. Inanilmaz cabulugunu ve firsatciligini iki macta da gösterdi ve takimini yari finale cikardi. Ikinci macta ise mac boyunca etkisiz kalan Robben'in mükemmel vurusu Ingilizleri saskina cevirdi. Nani'nin topukla attigi gol de izleyenlere keyif verdi. Almanlar finalde son dakikalarda yedikleri 2 golle veda ettikleri kupanin acisini bir nevi cikarmayi basardilar. Onlari eger Lyon engelini gecerlerse finalde gecen sene fark yedikleri Barcelona ya da hep baslarina bela olan Italyan takimlarindan Inter bekleyecek. ONur

 
Site Meter