22 Nisan 2010 Perşembe

Tabi Ki Soldaki


Avrupa kupalarında bu sene alıştığımız takımlar dışında yeni yüzler sahne almaya başladı. Bayern Münich, Lyon, Inter uzun süredir hasret kaldıkları nisan ayında avrupa maçı oynama özlemine bu sene son verdiler. Van Gaal ve Mourinho'nun bu başarılardaki katkılarını tartışmak yersiz olur. Van Gaal bunu Bundesliga'nın imkanları en bol takımı Bayern Münich ile başarıyor olabilir ama bunun yanında bence Bayern Münich, Bundesliga'da çalıştırması en zor takımı. Bir takım düşünün ki herşeyin en tepesinde Uli Hoeness ve "der Kaiser" Franz Beckenbauer gibi isimler var ve siz bu büyük isimleri tatmin etmeden Bayern Münich'de barınmanız çok zor. Bu sebepden ötürü Van Gaal'ın bu sene başardıkları daha bir anlam taşımakta. Sezon ortasında orta sıralara kadar gerileyen, şampiyonlar ligi gruplarından son maçta çıkmayı başarmış bir takımı bu noktaya da anca Van Gaal gibi bir hoca getirebilirdi. Burada kulüp yönetiminin takıma ve teknik heyete olan güvenide umarım bizim büyüklerimiz için birşey ifade ediyordur.

Bayern Münich'in başarılı performasında Van Gaal kadar bence bu sene Robben'in de çok büyük bir payı var. Real Madrid'den aforoz edilen yıldız oyuncu Bavyera ekibi ile yeniden doğdu. (Real Madridli oyuncular ekran karşısında takılırken, bu sene Real Madrid'den kapı dışarı edilen Hollandalılar Robben, Sneijder ve Van Nistelrooy avrupada yarı final gördüler) Bu sene resmi maçlarda şu an için 20 gole imza atan Robben, takımının hemen hemen tüm önemli maçlarında imdadına yetişti. Bu senenin en faydalı transferi olduğunu çoktan kanıtladı. Bugün ki tablo gösteriyor ki ne 30 milyon avroluk Gomez ne de Ribery Van Gaal'ın baş aktörü. Tabi Ivica Olic'in de yardımcı rolünü kusursuz oynadığının altını çizmeden olmaz.


Lyon maçından sonra bir kez daha gördük ki, Ribery hala daha etrafına takım kurabileceğiniz bir değer haline gelmekten çok uzakta. Takımı için bu kadar anlam ifade eden bir maçta her zaman olduğu gibi sizi ansızın yarı yolda bırakabiliyor. Bayern Münih bir yandan Ribery'nin sözleşmesini uzatmaya çalışıyorken bence elindeki çok daha değerli parçanın kıymetini bilmeli. Ribery ile sözleşme uzatmayı başarsalar bile bu Franszı yıldızın her transfer döneminde mızmızlanmasını ya da çok kritik bir maç öncesi idmana çıkmayıp, milli takımla maç yapacak olması gerçeğini değiştirmez. Ribery kafa yapısındaki oyuncular kaşınmaya başladıkları zaman takım içi huzuru bozmamak için değeri neyse elden çıkartmaktan en doğrusu gibi gelmiştir bana. Yoksa daha önce Galatasaray ve Marsilya'da yaptığı gibi sizi yarı yolda bırakması olasıdır.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter