15 Nisan 2010 Perşembe

Rıdvan Dilmen, Bener Onar ve Spor Basını


Geçtiğimiz hafta yapılan bir operasyon ile yine bir sürü insan gözaltına alınmıştı, bu sefer operasyon konusu şike yerine yasadışı telefon dinlemeydi. Bu isimlerin arasında hepimiz en azından isim olarak bildiği Rıdvan Dilmen'de vardı. Dilmen, sorgusundan sonra serbest bırakılmıştı ve olay sonrası yapmış olduğu açıklamalar beni hiç tatmin etmedi. Aynı Tromsö maçı devre arasında Galatasaray ve bazı insanlar hakkında yaptığı küfürlü yorumlarından sonra yaptığı açıklamalar gibi. Tüm bu olaylardan sonra Şeytan hiç birşey olmamış gibi ekrana çıkıp, o taraflı tarafsız herkesin beğendiği "çizgisi" ile programlarına devam etti. Her zaman ki gibi bu konu da unutuldu, tıpkı Galatasaray kapalı tribününden aşağı düşen veya atlamak zorunda bırakılan şahsın şuan ne durumda olduğundan bi haber olduğumuz gibi... Medyamızın, manşet yaptığı bir habere birkaç gün sonra sayflarında yer vermeyip günü kurtarma sevdası ve bizlerin balık hafızalı olmamızın bunda etkisi inkar edilemez.

Medyada yer alan isimlerin topluma örnek olması gereketiği gibi bir düşüncede olmadığımı belirttikten sonra ünlü isimlerde hata yapabileceğini, hatta bizlere göre daha çok hata yapmaları normaldir. Ama bu isimler ile sıradan insanların aldıkları cezalar ya da yargılanma süreçleri arasında fark olunca insan ister istemez ekranlarımızın örnek yorumcusu Rıdvan Dilmen'in bile nasıl ilişkiler içinde olduğundan kuşku duyuyor.

Tam bunun üzerine spor basınında veya herhangi bir köşede kim bu habere yer verecek diye düşünürken Bener Onar dünki yazısını bu konudan duyduğu rahatsızlığı dile getiren çok güzel bir yazı yazmış. Bu yazının üstüne çok söylenecek bir şey yok, tüm düşüncelerime tercüman olmuş. Maymunlar cehenneminde gördüğünü çalan Bener Onar'ın yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter