16 Nisan 2010 Cuma

Er Meydanı



NBA'de normal sezonu geçtiğimiz çarşamba günü geride bıraktık ve play-off eşleşmeleri belli oldu. Normal sezona göre sertliğin, savunma dozajının, mücadelenin 2 kat arttığı play-off sezonunda bizleri çok güzel eşleşmeler bekliyor. Geçen sezon konferanslarında ilk sekize giren Houston Rockets, New Orleans Hornets, Philadelphia 76ers ve Detroit Pistons bu sene aynı başarıyı gösteremediler. Bu takımların yerine doğuda Milwaukee Bucks ve tarihinde ilk defa Charlotte Bobcats batı da ise Oklahoma City Thunders ve Phoenix Suns play-offf biletini kaptı.

Eşleşmelere baktığımız zaman Cleveland Cavaliers ve Phoenix Suns dışında rakibini süpürebilecek güçte bir takım yok. Diğer eşleşmeler her ne kadar ortada gözükse de saha avantıjını elinde bulunduran takımları şanslı görüyorum. NBA'de taraftarı olduğum Phoenix Suns'ın, revire dönen Portland Trail Blazers ile eşleşmesi büyük şans. Son ayların en formda takımı Suns karşısında Blazers'ın şansı hiç yok. Play-off'a rölantide giren Los Angeles Lakers, Charlotte Bobcats gibi yine ilk kez bu sahnede yer alacak Oklahoma City Thunder karşısında işinin çok kolay olmayacak. Genç ve dinamik thunder karşısına, sağlına tam olarak kavuşamamış Kobe ile çıkarlarsa epey hırpalanırlar. Durant&Kobe düellosu kadar pota altı mücadelesi bu turun galibni belirler. Teksas derbisinde ezeli rakipler yine eşleşti. Son dönemlerde Dallas Mavericks, San Antonio Spurs'a üstünlük kurmayı başarmıştı. Parker-Duncan-Ginobili çekirdekli Spurs'un için son şans turlar artık. Saha avantajı, kadro zengiliği ile Mavericks'ı tura yakın görüyorum. Batı konferansındaki en dengeli eşleşme ise Denver Nuggets-Utah Jazz eşleşmesi. Normal sezonun son maçında Phoenix'e yenilerek play-off'a beşinci giren Utah Jazz saha avantıjını rakibine kaptırdı. Kirilenko'nun yokluğunda Carmelo Antohny'i yavaşlatacak birilerini bulmaları zor. Son maçta da olsa Denver Nuggets'ı turu geçmeye daha yakın.

Doğu konferansında desteklediğim Charlotte Bobcats'in Orlando Magic karşısında bir süprize imza atması çok düşük ihtimal. Her ne kadar Bobcats ilk kez play-off'a kalsa da takımın başında Larry Brown gibi bir kurt hoca,takım sahibi majesteleri Michael Jordan ve kaptan koltuğunda Stephan Jackson varken tecrübesizlikten bahsedemeyiz. Steve Nash'den sonra en beğendiğim oyuncu olan Bobcats'in esas oğlanı Gerard Wallace'ın play-off performansını merakla bekliyorum. Son maçlarda has adamlarını dinledirip rahat takılan Cleveland Cavaliers, ilk turda Chicago Bulls'u süpürmesi muhtemeldir. Bogut ve Redd olmadan Milwaukee Bucks'ın Atlanta karşısında sadece savaşarak bir ya da iki maç alabileceğini düşünyorum. Doğu konferansındaki en heyecanlı eşleşmede ise Boston Celtics, Miami Heat ile karşılacak. Bu sezonu beklentilerden uzak geçiren Celtics'in, söz konusu play-off olunca kemeri bir değil iki,üç beden sıkacağından şüphem yok. Kadrodaki isimler play-off'da nasıl oynanması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Miami Heat'in sdece Dwayne Wade ile Celtics'i devirmesi çok zor. Kapanışı yaparken play-off'u milyonlar dolarlarıyla televizyon karşısından takip edecek Hidayet'e de iyi seyirler dilerim!



Tahminlerim:

Clevalend Cavaliers - Chicago Bulls : 4-0
Orlando Magic - Charlotte Bobcats : 4-2
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks : 4-1
Boston Celtics - Miami Heat : 4-1

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunders : 4-1
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs : 4-2
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers : 4-0
Denver Nuggets - Utah Jazz : 4-3

1 yorum:

bilge dedi ki...

Clevalend Cavaliers - Chicago Bulls : 4-0
Orlando Magic - Charlotte Bobcats : 4-1
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks : 4-1
Boston Celtics - Miami Heat : 4-2


Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunders : 4-1
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs : 4-3
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers : 4-2
Denver Nuggets - Utah Jazz : 4-2

 
Site Meter