26 Ocak 2010 Salı

BBG Evi


Galatasaray'da son zamanlarda transfer söylentileri BBG evlerini aratmayacak şekilde kim gitsin kim kalsın şekline dönüştü. Galatasaray taraftarları için adı geçenler arasında da Harry Kewell'ın ismi olunca olaylar daha da bir ilginç hale büründü. Taraftarların çok sevdiği Oz Büyücüsü'nün hiç beklenmedik şekilde gönderilecekler listesinde adının geçmesi büyük tepki topladı, diğer isim ise Shabani Nonda. Kewell'ın bu liste de olması sakatlığının nüksetmesi ve olası bir operasyonda sahalara dönüş süresinin çok zaman alacak olması ki bu durumda ikinci yarının sonlarına anca yetişebilecek, Nonda'nın ise Baros'un yokluğunda performansının tatmin edici olmamasıdır.


Galatasaray'ın, Jo'nun avrupa maçlarında oynayamayacak olması, Baros'un sakatlığı ile hücum rotasyonunda zorluk yaşayacağı aşikardır. Rijkaard'ın sisteminde şu an için Atletico Madrid serisinde oynatabileceği bir tek Nonda kalıyor. Bu durumda Nonda'nın takımda en azından sezon sonuna kadar kalması için yeterli gerekçe olabilir. Olası bir yabancı oyuncu transferinde Kewell'ın ikincinin yarını büyük çoğunluğu kaçıracak ve de sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olması sebebi ile Kewell ismi listenin en tepesinde yer alıyor.


Transfer olacak isim ise büyük ihtimalle Tottenham Hotspur'dan Giovanni Dos Santos olarak gözüküyor. Caner'in şuan ki performansı, taraftarların Kewell sevgisi, Nonda'nın tek alternatif olması, Dos Santos'un ne verebileceğini başka bir yazı da inceleriz ama şu durumda bana göre takımdan bir yabancı gönderilcekse bu isim ne Kewell ne de Nonda'dır. Geldiği günden beri, hatta transferinden önce bile hakkında tereddütlerim olan Leo Franco ismi bana daha uygun bir isim gibi geliyor. Yarım sezonluk performansı gösterdi Leo Franco aranan kan değil ve olamayacak gibi gözüküyor. Tabi ki de bir kaleciyi eleştirirken, bireysel performansınından öte takım savunmasıyla birlikte eleştirmek daha uygun olur ama Galatasaray eğer böyle bir çıkmazın içine girdiyse ve bir karar vermesi gerekiyorsa gönderilmesi halinde yokluğu mevkisindeki diğer oyuncuların performansı ile daha az hissedilecek biri gönderilmelidir, ki bu bana göre Leo Franco'dur. Aynı dönemde De Sanctis Napoli'de harikalar yaratırken bizim burda hala da kaleci arayışı içinde olmamızda üzüntü verici. (Herhangi bir sakat oyuncunun sözleşmesinin askıya alınmayacağını varsayıyorum)


Bu sadece benim görüşümdür, Rijkaard'ın verdiği her karara saygı duymaktan başka bir şey düşmez bana ama yapılan kaliteli transferlere rağmen bir türlü yeterince sevinemiyorum. Yapılan transferlere baktığımızda hepsi kaliteli isimler ama devre arasında bir takımla bu kadar oynanması ne kadar doğru acaba. Rijkaard'ın sezon başından beri oluşturmaya çalıştığı ambians bu söylentiler ve gelişmelerle zarar görebilir gibi geliyor bana. Takım içinde çıkacak huzursuzluklar, zaten sakatlıklarla boğuşan Galatasaray'ın istediği son şey olur. O yüzden Galatasaray Neill gibi nokta transferi ve Jo gibi bir ismi getirdikten sonra yapacağı hamlelerde çok daha dikkatli olmalı yoksa bir çuval incir heba olabilir hemde yok yere.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter