13 Ocak 2010 Çarşamba

Soul Kitchen


Hasret sona erdi ve sonunda Soul Kitchen'ı izleyebildim, ve her şekilde beklediğime değmiş. Avatar ve bir sürü filmin vizyonda olmasına rağmen gösterimde Fatih Akın filmi varken başka bir filme gitmem söz konusu olamazdı. Yaşamın Kıyısında filmini izleyeli epey olmuştu ve ortaya nasıl bir şey çıkacağını çok merak ediyordum ki üstat bu sefer farklı bir şeyler denemişti. Sinema kariyerini dram üzerine kurmuş biri için bu tarz bir film çekmek cesaret isterdi ve Fatih Akın'ın bu cesareti de Venedik Film Festivali'nden juri özel ödülü ile döndü.

Fatih Akın, Soul Kitchen'da da hemen hemen alıştığımız kadrosu ile çalışmış. Kadrodaki oyuncular, rollere göre çok iyi seçilmiş, burada da Monique Akın'ın başarısı söz konusu. İzleyiciyi zorla güldürmek yerine oyunculara eğlenceli roller yazarak filmi keyifli hale getirmiş. Soul Kitchen'da Birol Ünel gibi bir isim bile sizi güldürebiliyor. Birol Ünel ve diğer oyuncularla beraber Fatih Akın'ın bu anlamdaki başarısı da göz ardı edilemez. Anna Bederke ise ilk filmi olmasına rağmen oldukça başarılı. Bu performansı ile Akın'ın yeni gözdesi olabilir ve ilerleyen zamanlarda ikiliyi daha sık bir arada görebiliriz. (spoiler; diskodaki dans sahnesi harkulade) Filmin müzikleri ise yine harkulade, filmde yer alan her bir parça özenle seçilmiş ve ait olduğu sahneyle özdeşleşmiş.

Soul Kitchen hakkında sabaha kadar konuşabilirim o yüzden uzatmayayım, kısacası Fatih Akın ve ekibi izlenmesi inanılmaz keyifli filme imza atmışlar. Şiddetle bir an önce gidip izlemenizi tavsiye ederim.



Hiç yorum yok:

 
Site Meter