28 Ocak 2010 Perşembe

Kadro Dışı Kalmak


Son olarak Önder Turacı'nın affedilme olayı gösterdi ki, Türkiye'de kadro dışı bırakılan oyuncuların affedilmesi, hatalarından ders almalarından öte takımın o bölgedeki ihtiyacına bağlı oluyor. Herhangi bir disipsizlinlik vakası sonrasında kadro dışı bıraktığınız oyuncu aynı kafa yapısı ile devam ederken, bu süreçte aynı bölgedeki takım arkadaşının sakatlanması veya cezalı duruma düşmesi durumunda affedilerek hiç birşey olmamış gibi kaldığı yerden devam ediyor.

Sezon başında Lazio'da kontrat uzatmaya yanaşmayan Pandev ve Ledesma, başkan Lotito tarafından kadro dışı bırakılmıştı, bu olay karşısında iki oyuncu verdikleri kararın arkasında durdular ve çok uzun süre futboldan uzak kaldı. Forvet sıkıntısı çekilmesine rağmen Lazio yönetimi tarafından affedilmeyen Pandev 3-4 ay maç yapmadan Inter'e transfer oldu ve şu an yeni takımı ile harikalar yaratmakta. Ne Lazio başkanı verdiği karardan geri döndü ne de Pandev ve Ledesma bu tehdit karşısında istemedikleri halde kontrat uzatmadılar. (Ledesma'nın serbest kalabilmek için hala davası sürmekte) Ülkemizde ise bu tarz bir olay gerçekleşse büyük ihtimal her iki taraftan biri yelkenleri suya indirirdi.

Trabzonspor'da yönetim tarafından kadro dışı bırakılan 4 oyuncu Şenol Güneş'in gelişi ile hemen affedilirken, Terim'in ikinci döneminde kadro dışı bıraktığı oyuncular (Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal, Elvir Baljic) Hagi'nin göreve gelmesiyle tekrar formalarına kavuşmuştu.

İşlerin kötü gittiği bir dönemde faturayı bir iki oyuncuya kesmek ya da takım disiplininden uzak tavırlar sergileyen oyuncuları kadro dışı bırakıp bir hafta sonra affetmek gibi yönetim kararları marka değeri azami değerlere ulaşmış, yabancı oyuncu transferlerinin ses getirdiği ligimizde taraftarların yönetimlere duyduğu güveni azalttığı için bir sporsever olarak bir an önce bitmesini diliyorum.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter