25 Ocak 2010 Pazartesi

Kar Altında Beyaz Forma

Yoğun bir çalışmanın ardından Ali Sami Yen Stadı'nın zemini futbol oynamaya müsait hale getirilmiş. Benim anlamadığım yoğun kar yağışı ve karla kaplı zeminde Galatasaray'ın sahaya neden beyaz forma ile çıktığıdır. Gaziantespor siyah forması ile mücadele ederken, mor forma tercih edilmeyebilirdi ama Galatasaray parçalı veya kırmızı formasını giyemezmiydi mera ediyorum. Maçı televizyondan takip ettim ve oyuncuları ayırt etmede çok zorluk çektim. En azından sahadaki toplar değiştirilmişti yoksa maçı izlemek işkenceye dönüşebilirdi ki buna rağmen bile topu takip etmek imkansızdı. Bu değişilikle beraber Rijkaard yönetiminde Galatasaray'ı uzun zamandan beri ilk kez iki forbet ile sahada görmüş olduk.

Maça baktığımızda ise bu hava ve saha şartlarında her iki takımdan da çok şeyler birşey beklemek insafsızlık olurdu. Galatasaray'da Caner kanattaki yaratıcılığı ile dikkat çekti, bir de penaltı yaptırdı. Barış ve Arda'nın performansları vasatı aşamadı. Barış çok top kaybı yaparken, Arda son paslarda dikkatsizdi. Mustafa Sarp, duran toplarda arka direkdeki görevini çok iyi yapıyor ama hala oyun içinde hücumda yaratıcılıktan uzak. Leo Franco ise güven vermemeye devam ediyor. Neill ve Jo için böyle bir maçtaki performansları için bir şeyler söylemek erken gibi. Nonda son vuruşlarda beceriksizdi ama elinden geldiğince takımı hücuma çıkarma (ofansif oyunculara duvar olma ve top saklama) görevini yerine getirdi. Bu arada Nonda'nın kaleyi bulmayan bir şutundan sonra tribünlerden gelen ıslık sesleri ise gecenin en tatsız anıydı bana göre. Galatasaray tribünlerine her ne olursa olsun kendi oyuncusunu ıslıklamak yakışmıyor. Rijkaard, kaçan penaltıdan sonra belki de Nonda'yı alacaktı, oyuncu değişikliği sırasında Kongolu forvet Elano yerine kendinin çıkacağını sanıp kenara yöneldi, Nonda'yı kaybetmemek için belki de Elano'yu çıkardı.

Sonuç olarak hava ve saha şartlarının kötü olduğu bir akşamda Galatasaray rakibinin eksik kalması, bir de penaltıyı gole çevirememsine rağmen sahadan 3 puan ile ayrıldı ve zirve takibini sürdürdü.

1 yorum:

Gökhan Sarıoğlu dedi ki...

sayın wolky ben de özellikle Galatasaray Taraftarının ve Yöneticilerinin bu vefasızlık konusuna değineceğim. Bu takımdan ne efsane futbolcular geldi geçti. Neredeyse de hepsi de ıslıklanarak uğurlandılar Ali Sami Yen Stadı'ndan. Bunlara bikaç örnek vermek gerekirse de Arif Erdem, Okan Buruk, Emre Belözoğlu, Hasan Şaş, Hakan Şükür vs. Bu futbolcular bence Galatasaray'ın tarihi biçok başarısında başrolü oynamışlardır. Zamanla onlar gitti takımdan,oyuncular değişti, kimisi sessiz sedasız, kimisi de ıslıklanarak, yuhlanarak... ama Galatasaray taraftarında değişmeyen bişey var o da Vefasızlık.

 
Site Meter