22 Şubat 2010 Pazartesi

Aldım Verdim

Geçen hafta perşembe gecesi itibarı ile NBA'de takas sezonu kapandı. Takımlar her zaman olduğu gibi son saniye takaslarına imza attı. Toplamda 44 oyuncunun yer değiştirdği takaslar içinde çokta ses getirecek bir takas olmadı.


Charlotte Bobcats, Chicago Bulls forması giyen son zamanların sorunlu atletik forveti Tyrus Thomas'ı, Flip Murray ve Acie Law karşılığında kadrosuna kattı. Bunun yanında San Antonio Spurs'un emektar pivotu Theo Ratliff'i de ikinci tur draft hakkı karşılığında aldılar. Bu transferle pota altını sağlama almış oldular. Nazr Mohammed, Tyson Chandler, Boris Diaw, DeSagana Diop ile birlikte uzun rotasyonları genişledi.

Chicago Bulls ise takasın son gününün hareketli takımıydı. Tyrus Thomas'dan boşalan forvet pozisyonu Milwaukee Bucks'dan Hakeem Warrick ile doldurdular. Warrick ve Joe Alexander karşılığında Bucks'a John Salmons ve 2011, 2012 ikinci tur draft hakkını verdiler. Takas sonrası Bulls'a baktığımızda Thomas ve Salmons gitti, Warrick ve Murray geldi. Bu gelişmeler sonrası pekte birşeyin değişeceğini sanmıyorum takımda.


Silah skandalı sonrası takımın içini tamamen boşaltmayı terciih eden Washington Wizards, eldeki yıldızlarını bir bir takımdan gönderiyor. Caron Butler'ın yanında Brandon Hayewood ve DeShawn Stevenson'ı Dallas Mavericks'e gönderirken karşılığında "sorunlu" Josh Howard, Drew Gooden, Quinton Ross ve de James Singleton'ı aldılar. Bir başka all star oyuncusu Antawn Jamison'ı da Cleveland Cavaliers'a takas ettiler, karşılığında Zydrunas Ilgauskas, emir Preldzic ve de 2010 birinci tur draft hakkı aldılar. Takasla gelen Gooden, Wizards forması giymeden Los Angeles Clippers'ın yolunu tutarken karşılığında Al Thornton'u aldılar. Sebastian Telfair'de bu takaslar sonucu Cavaliers'a gitti. Böylece Wizards yıldızlarını değerlerinin altında gönderirken kadrosunu büyük ölçüde yeniledi. Mavericks'de bu takas sonrası batıda Lakers'ı zorlamaya Denver Nuggets ile birlikte iddalı durumu geldi.


Portland Trail Blazers, Greg Oden ve Joel Przybilla'ın sakatlıkları sonrası zayıflayan pota altını Clippers'dan Marcus Camby'i alarak takviye etti. Karşılığında sakat Travis Outlaw ve Steve Blake Clippers'a gitti.

Boston Celtics, 3 kere smaç şampiyonu olan Nate Robinson'ı, Eddie House, Billy Walker ve J.R. Giddens karşılığında kadrosuna kattı.


Son günün en geniş çaplı takası New York Knicks, Houston Rockets ve de Sacremento Kings arasında gerçekleşti. Houston Rockets, artık hiçbir şekilde faydalanamadığı All Star oyuncusu T-Mac'i, 3 takımı içeren bir takas ile New York Knicks'e gönderirken karşılığında Sacremento Kings'ten Kevin Martin, Hilton Amstrong, Knicks'den de Jordan Hill ve de Jared Jeffries'i kadrosuna kattı. Sacremento Kings ise Houston Rockets'dan Carl Landry, Joey Dorsey, Knicks'den de Larry Hughes'u aldı. Tüm planlarını bu yaz serbest kalacak LeBron James'i kadrosuna katmak üzerine kuran New York Knicks, yüksek kontratlı oyuncuları ile yollarını ayırmaya devam ediyor. Takımda gönderilmeyi bekleyen bir tek Ed Curry kaldı. Nate Robinson boşalan oyun kurucu mevkiğinide, Kings'den gelen Sergio Rodriguez ile dolduracaklar. Houston Rockets, Yao Ming'in yokluğunda Carl Landry'i göndererek herkesi şaşırtsada Kevin Martin gibi bir skoreri, hiç oynatmadığı bir oyuncu karşılığında alarak takımın skor gücüne büyük katkı yaptı.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter