4 Şubat 2010 Perşembe

Buyrun Burdan Yakın Beyler!


Nonda'nın gönderilmesiyle beraber Galatasaray'ın geleceği ile ilgili kafamdaki sorular Jo'nun sakatlığı ile endişeye dönüştü. Resmi siteden yapılan açıklamaya göre Jo en az 3 hafta sahalardan uzak kalacak ki bana göre bu gelişme Galatasaray'ın alacağı en kötü haberdir.

Uzun zamandan beri Galatasaray'ın bir maçını izlerken bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum. Sakat oyuncu sayısının çokluğu bu kötü oyunun, ki Galatasaray'ın dün ortaya koyduğu oyunun futbolla alakası yoktu, mazereti olamaz. Ara transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldız isimlerin ardından Galatasaray'ın için iki endişem vardı, takım kimyasının bozulması ve sakatlıklar. Galatasray'da gün geçmiyor ki sakatlar listesine yeni biri eklenmesin, bu ortamda da kadro derinliğinizin sizi ne kadar sırtlayacağı ortaya çıkıyor. Tüm bu olumsuzluklara bir de Dos Santos'un çizdiği imaj, Elano'nun hala daha beklentileri karşılayamaması ve de Keita'nın disiplinsiz davranışlarının eklenmesi mide bulantısını biraz da arttıyor. Drogba, Zokora Afrika Kupası'ndan dönüp takımlarının formalarını giyerken Keita hala ortalıklarda yok, Rijkaard'ın bu tarz bir davraşını cezasız bırakacağını sanmıyorum. Görünen o ki ara transferde alınan üç isimden daimi ve azami katkıyı "gösterişten uzak" Lucas Neill verecek gibi.

Gelelim Nondasız Galatasaray'ın ilk sınavında ortaya koyduğu oyuna. Antalya maçında ortaya konan futbol gösterdi ki ileride Keita, Arda veya Dos Santos'un yer alacağı bir oyun düzeninde Galatasaray'ın hücumda birşeyler yaratması çok zor (duran toplar dışında). UEFA Avrupa Ligi'nde "mecburiyetten" bu dizilişle oynayacak olmasının yanında Jo'nun sakatlık haberi ile ligde en az 3 hafta bu diziliş ile sahaya çıkmak zorunda kalacaklar. Bu durumda tüm planların alt üst olduğu anlamına gelir. Ne Keita ne Arda ne de Dos Santos Rijkaard'ın kafasındaki ileri üçlüsünün göbeğinde oynayacak özelliklerde değil. Bu dönemdeki asgari puan kayıpları Galatasaray için kazançtır. Bu karamsar tabloya olumlu yönünden bakmaya çalışırsak da Jo'nun sakatlığında Galatasaray'ın en azından Avrupa Ligi maçlarındaki dizilişle sahaya çıkacak olması alışma dönemini kısaltabilir.

2 yorum:

hadizlow dedi ki...

Ne Jo' nun, ne de Dos Santos'un bir Nonda kadar takıma katkı yapacağını sanmıyorum. Takıma alışana kadar zaten kupadan ve avrupa liginden eleniriz. Şampiyonluk için bi şey diyemiyorum. Böyle bi ligde biraz isteyen herhangi bir takım şampiyon olabilir diye düşünüyorum. Ama sanırım yönetim bu seneyi değil de, yeni stadımızda şampiyonlar ligine girmeyi hedefliyor olabilir.

inactive dedi ki...

4 ay için gelen bi adamın bi buçuk ay oynamaması büyük talisizlik!hele leo francoyu kaleye alıp gönderememek çok daha büyük bi şanssızlık!!ne zaman akıllı bi adam gelip akıllı transfer politikası izleyecek merak ediyorum.transferlere doğru düzgün sevinemez olduk!..bye..

 
Site Meter