23 Şubat 2010 Salı

Bu Ülkede Güiza Olmak Bile Zor

Güiza bu ülkede çoğu zaman kendi taraftarları için utanç kaynağı ,rakip taraftarlar içinse dalga konusu olmaktan öteye gidemiyor. Adına yapılan videolar, fotoşoplu resimler bir yana hemen hemen hiç kimse futbolu ile ilgilenmiyor. Güiza, yılda bilmem kaç milyon avro kazanıyor olman mutlu olabilceğin anlamına gelmediğinin örneğidir. Güiza'nın yedek kulübesindeki o ruh halini sadece sahada yapamadıkları ile açıklayamayız. (Yedek kulübesindeki o herkesin ezbere bildiği tabloyu koymamamın sebebi de Güiza'nın üzüntüsüne ortak olmamdır) Her geçen gün hakkında çıkan haberler, eski eşi ile ilgili dedikoduların üstüne bir de kendi stadında gördüğü bu tepki milyon dolarlık birini bile bezdirebilir.

Şiddetin, küfürün her türlüsüne karşı biri olarak o görüntüleri izlerken içim sızladı. Tuttuğum takımın formasını giyen oyuncuya kızabilirim, isyan edebilirim ama asla yuhalama ya da küfür etme taraftarı değilim. Sonuçta sahada oynanan bir oyun ve küfür ettiğinizde bir insan. Size göre kutsal olan formayı giyen birine bunları yapmak o formayada haksızlık yapmak olmaz mı?

Tribünde yer aldığım zamanlarda elimden geldiğince bu felsefede maç izlemeye çalıştım. Eğer bir oyuncunun performansından memnun değilsem ona olan tepkimi 90 dakika içinde değilde başka zamanlarda göstermeyi tercih etmişimdir her zaman. En kötüsü şöyle düşünürüm, bilinçsizce kendimden geçmiş küfür ettiğim adam 2 dakika sonra gol attığında buna hiç birşey olmamış gibi yaparak nasıl sevinebilirim ki. Kısaca milyon dolarlar kazansan da bu ülke de Güiza bile olmak zor be kardeşim.

1 yorum:

hadizlow dedi ki...

Tamamiyle sana katılıyorum. Bir zamanlar GS da en çok küfür yiyen futbolcudur Hakan Şükür ve herkes bilir ki çok duygusal bir insandır. Ama onun arkasında gerçekten onu destekleyen teknik direktörler ve başkanlar vardı. Küfür edenlere de kapak oldu. Gerçi hala sevmeyeni çoktur eminim. Ama yine de yaptıklarına kimse laf edemiyor. Guiza nın da arkasında Daum durmak istiyor ama sanırım bir tek Daumla olmuyor. En azından Aziz Yıldırımın da arkasında durması gerek ki zamanında herkes Alexi yuhalarken o tek başına ayakta alkışlıyordu.

 
Site Meter