15 Şubat 2010 Pazartesi

Şapkadan Liderlik Çıktı


Galatasaray hakkında yazdığım son yazıdan beri, bir Türkiye kupası maçı ve ligde de bay geçilen bir hafta geride kaldı. Ne yazık ki hedeflenen 3 kupadan biri olan Türkiye kupasında elenildi. Maç oynamadan geçilen hafta da 3 golle gelen 3 puan ise Galatasaray'a Fenerbahçe'nin puan kaybı ile beraber liderliği getirdi.

Antalyaspor karşısında oyunun hücum yönünde sıkıntı yaşanmasa da takım defansındaki sıkıntıların hala devam etmekte olduğunu gördük. Atletico Madrid maçları öncesi umarım gereken dersler alınmıştır. Galatasaray, Atletico Madrid karşısında turu geçmek istiyorsa bunu yediğinden daha fazlasını atarak değil takım defansını iyi yaparak başarabilir. Vicento Calderon'da Galatasaray'ın gol veya goller bulması, bu sıkıntılı ortama rağmen şaşırtıcı olmaz. Atletico Madrid defasının da Galatasaray defasından altta kalır bir yanı olmadığını varsayarsak bence Galatasaray'ın turu geçip geçemeyeceği aynı Antalyaspor karşısındaki gibi yediği goller belirleyecektir.

Ligde ise bay geçilen haftada gelen liderlik moralleri yükseltmiştir. Atletico Madrid ve Beşiktaş maçları öncesi takımın kendisini fiziken toparlaması ve 21. haftanın sakatlık yaşamadan geçilmesi de diğer artıları. Yine de şapkadan çıkan bu liderlik pek tatmin edici değil. Rakiplerin istikrarsız performanslarına rağmen Galatasaray istediği ritmi ve puan farkını hala yakalamış değil. Tabi bunda sakatlıkların etkisi ve kadronun dengesiz yapsının da etkisi büyük. Çok kısa bir zaman diliminde Galatasaray'ı hedeflenen iki kuapadan elenmiş annesinin liginde şampiyonluk mücadelesi yaparken ya da avrupa liginin olası favorilerinden birini elemiş ligde de Beşiktaş'ın şampiyonluk umutlarına son vermiş şekilde yoluna devam ederken bulabiliriz.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter