4 Şubat 2010 Perşembe

Meira'dan Nonda'ya Değişmeyen Zihniyet

Dünki ortaya konan oyun ve Jo'nun sakatlığının ardından havanında etkisiyle iyice karamsar hala büründüm. Takımdaki tek alternatifsiz oyuncunuzun sakatlanması tabi ki en çok Rijkaard'ın da canını sıkmıştır. Beni ise bu gelişmeler yaşanırken en çok ilgilendiren şey Galatasaray'ın şuan içinde bulunduğu durumdur.

Geçen sezon Avrupa'da çeyrek final yolunda Meira'yı satarak Kewell'ı stoper oynamaya mahkum eden zihniyet bana göre bu sene tekrar hortlamıştır. Meira'nın satışı konusuna kısaca değinirsek, Galatasaray'da görmek istediğim nadir oyunculardan biriydi Portekizli ama ne yazık ki Galatasaray kariyeri hayalkırıklığından öteye gidemedi. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki hiçbir oyuncunun vazgeçilmez olduğuna ve de her oyuncunun doğru zamanda ve şartlarda satılabileceğini düşünüyorum. Galatasaray yönetiminin Meira için ödediği paranın biraz fazlasına zaten kötü performans gösteren bir oyuncusunu satmasını anlayabilirim ama elde stoper oynacak oyuncu yokken ve de çeyrek finalin bir ucundan tutmuşken, oyuncunuzun satışına izin verirseniz burada vizyonsuzluk sorunu ortaya çıkar. Galatasaray gibi Avrupa'da isim yapmış büyük bir kulüp şunu bilmeliki ligde veya avrupa kupasında elde eldeceği başarı Meira'dan elde edeceği bir milyon avro ile ölçüşemez ki B planınız orada Semih'i ya da başka bir stoperi oynatmak yerine Kewell'ı oynatmaksa bunu bana hiç bir şekilde açıklayamazsınız. Böyle bir düşünce yapısı Galatasaray gibi büyük bir camiaya yakışmamaktadır.

Son günlerdeki gelişmelere bakıcak olursak Nonda'nın gönderilmesiyle başlayan forvetsizlik sorunu Jo'nun sakatlığı ile daha da büyüyecektir. Galatasaray yönetimi Dos Santos'un gelişiyle aştıkları yabancı kontejyanını Nonda'yı göndererek açmayı uygun gördü. Bu tercihte de geçen seneki zihniyetin hakim olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'daki performansı ilk günden beri soru işareti olan Leo Franco'nun gönderilmesi ile yaşanacak olası bir forvetsizlik krizinin önüne geçebilecek yönetim tercihini bu yönde kullanmıştır. Aykut'un ve Ufuk'un performansları gösterdi ki böyle bir devir teslimde kalede çokta büyük bir farklılık yaşanmayacaktı. Leo Franco'nun Galatasaray'a gelişi bile kanımca büyük hatadır. Rijkaard öncesi yapılan iki transfer Leo Franco ve Gökhan Zan'ın ne kadar yanlış tercih olduğunu her geçen gün anlıyoruz. Bonservis ödenmeden yapılan bu iki transferi markete gidip ucuz bulduğu herşeyi almaya çalışan zihniyetten farkı olduğuna inanmıyorum.

Tabi ki de yapılan her transferde başarı sağlanacak diye bir şart yoktur. Liverpool'un Tottenham Hotspur'dan 24 milyoun €'a alıp yarım sezon oynattıktan sonra Tottenham Hotspur'a 16 milyoun €'a satmasından anlayacağımız üzere yapılan hatalı transferden en kısa zamanda ve en az zararla kurtulmak mümkündür. Galatasaray yönetimi Leo Franco'nun uzun süreli sözleşmesinin maliyetinden çekinip Nonda'yı göndererek bana göre büyük bir hata yapmıştır. Galatasaray gibi bir kulüpte Leo Franco'ya ödenecek para ligde ve avrupa kupasında elde edilecek başarılarla kıyaslanmamalı. Alınan bu tarz bir hatalı karar bile tüm emeklerin boşa gitmesine sebep olabilir. Bu sebeplerden ötürü aydınlık gördüğüm Galatasaray'ın geleceği git gide kararmaya devam ediyor...

7 yorum:

PENNEARABIATA dedi ki...

eline sağlık, bu konudaki düşüncelerimi biliyorsun zaten...

hadizlow dedi ki...

Franco nun gönderilmesinden ziyade alınması büyük bir hataydı. Eğer illaki DosSantos alınacaksa da Franco yerine Nonda nın gönderilmesi 2. büyük hata. Paraymış, tazminatmış bunlar taraftarın ilgilenmeyeceği şeyler. Şampiyon olabiliyo musun, turu geçebiliyo musun, bunlara bakar. Madem Franco yu gönderecek paran yok ozaman transfer de yapma. Ah madem transfere ayıracak paran var ozaman da elinde ki tek gerçek santraforu elinde tutup kalecini yolla. Zaten pek bir işe de yaramıyor.

Adsız dedi ki...

taraftarlarin yorumu bizdeki saglik ekibine kaldiysa is, Jo daki 3 haftalik sakatlik 3 ay olur. Kimsede b uadamlara inanc minanc kalmamis. Kewell konusu da oyle, neden bu sakatliklar FB de olmuyor? Ya da bu kadar uzun surmuyor? Sadece kotu sans mi? Diger oyunculardaki sakatliklarda gecmke bi yana , yanlis hamlelerle arttikca artiyor ya da ne oluyor? Sayin abicim, elini ayagini opeyim kulubu icten distan cok iyi bilen biri olarak GS kulubundaki bu saglık ekibi ve skandallari arastirir misin. Bizim tat tuz kalmadi.
-KASAP

inactive dedi ki...

takıma kimin gidip geldiği mutlaka önemlidir ama madem olaylar yaratıyoruz o adam geldi bu adam geldi diye oynanan oyun da o derecede güzel ve izlenir olmalı.galatasarayın şu transferlerden sonra hala daha izlenilebilir bi futbol ortaya koymaması endişe verici bir durum bence.antalyaspor maçını ise izlememiş olmayı tercih ederdim..

adnan kalyoncu dedi ki...

Eline sağlık kuzen !
Çok doğru şeyler yazmışsın.Benim anlayamadığım, bu yöneticiler yada teknik direktör bu yapılan açık yanlışları göremiyorlar mı?
Şu an futbolla az çok ilgilenen 100kişiden 99'u bu yanlışı görebilir.Zaten sonuç da ortada. Son izlediğim iki maçtan sonra ( Denizli, Antalya ) benim hiç umudum kalmadı.Ama ne hikmetse bunlar göremiyorlar. Yada bizim bilemediğimiz başka şeyler dönüyor.

tranella dedi ki...

meiranın gönderilmesi konusunda tamamen farklı düşünsemde bu sene nondanın gidişini bende yadırgadım sadece yabancı olması dışında herhangi bi artısı olmayan leo franco varken bize onca maç kazandırmış bi adamı silip atmak çok saçma ama 3 gün önce nondayı yuhlayabilicek kadar dengesiz taraftarların olduğu bi yerde normaldir böle transferler

Okan dedi ki...

Elinde alternatif bir isim yokken yapılan oyuncu göndermelerine ilk örnek olarak verilmiş Meira yazıda , son derece de doğru bi tespit bana göre.. tamam perfomansı yeterli değildi , çok hata yapıyodu ama , elinizi taşın altına sokup Kewell'ı oraya koymanız , deli cesaretinden başka bişey olamaz bence .

Jo konusunda ise ,Ibra kadar sağlam son vuruşları olan ,iyi top saklayan, teknik bi golcü değilse elinizdeki , ya da arkasındaki kişi Messi değilse TEK olarak ileri uçta bi futbolcunun oynamasına mantelite olarak karşı olan bana , Jo'nun sakatlığıyla '' noluyoruz ya , tek bari oynasaydı '' dedirttiği için pek yorum yapmak gelmio içimden bu konuda..

 
Site Meter