11 Ağustos 2009 Salı

Bundesliga ve Ligue 1 Transfer Raporu #2

Avrupa'nın önde gelen liglerinden Budesliga ve Ligue 1'de ilk haftalar geride kaldı. Son şampiyonlar Wolfsburg ve Bordeaux bıraktıkları yerden devam ediyorlar. Bayern Münich, P.S.G, Hamburger SV, Werder Bremen ve Lyon ilk haftanın hayal kırıklıkları.


Son şampiyon Wolfsburg kadrosunu hemen hemen korudu ve üstüne takviyeler yaptı. Forvet hattını Newcastle United'den Obefemi Martins ile güçlendirdiler. Martins, Grafite ve Dzeko ile forma savaşı verecek. Orta sahaya Marsilya'dan Karim Ziani'yi aldılar. Bu sene devler liginde mücadele edecek Wolfsburg için yerinde transferler, kadroyu genişletmeyi başardılar. Bundesliga'nın bu sene Van Gaal yönetiminde açık ara favorisi olan Bayern Münich'de Lucio Inter'e, Borowski'de eski takımı Werder Bremen'e transfer oldu. Transfere hızlı giren Bayern Münich Demichelis'in sakatlanması ile stoper arayışına girdi. Milan'dan Kaladze'nin peşindeler. Werder Bremen maçları bu sene de yine bol gollü geçmeye aday. Bremen, Pizarro ve Diego'nun gidişiyle boşalan forvet hattını Mönchengladbach'ın ele avuca sığmaz forvet oyuncu Marko Marin ile takviye ettiler. Borowski'de bir senelik aradan sonra yuvaya döndü.


Stuttgart, Mario Gomez'den gelen parayı azar azar harcamaya devam ediyor. Eski göz ağrıları Aliaksandr Hleb'i Barcelona'dan kiraladılar. Belaruslu oyuncu İbrahimovic - Eto'o takasının parçası olarak Inter'e gitmeyi redetmişti. Yeni sezona Bayer Leverkusen'in eski hocası Bruno Labbadia ile giren Hamburger SV transferde gayet hareketliydi. Olic'in yerine Groningen'den İsveç U21 takımının forveti Marcus Berg'i transfer etti. Twente'den sol açık Eljero Elia'da Hollanda Ligi'nden Bundesliga'nın yolunu tuttu. Bu iki transfer için Hamburger SV 19 milyon € harcadı. Bu paranın çok dahafazlasını bu iki youncudan kazanacaklardır. Sakatlanan Alex Silva'nın yerini Lazio'dan Rozehnal ile doldurdular. Bayern Münich'in serbest bıraktığı Ze Roberto'da bu sene Hamburger SV için oynayacak.


Ligue 1'de ise Lyon forvet hattını tamamen değiştirdi. Benzema, Keita ve Juninho takımdan ayrılan isimler olmuştu. Son olarak Piquionne'i Portsmouth'a kiraladılar. Tamamıyla boşalan forvet hattını Porto'dan Lisandro Lopez, Lille'den Michael Bastos ve St. Etienne'den Bafetimbi Gomis ile takviye ettiler. Milan'ın son anda almaktan vazgeçtiği Porto'nun sol beki Aly Cissokko'da Lyon'un yolunu tuttu. Tüm bu transferler için fransız ekibi 70 milyon € harcadı. Geçen sene yaşadıkları hayalkırıklığını bir daha yaşamamakta kararlılar.


Son şampiyon Bordeaux, Diawara ve Obertan'ın yerini Lorient'ten Ciani ve Osasuna'dan Plasil ile doldurdular. Gourcuff kaldığı yerden devam ediyor. Kaka'nın olmadığı bir Milan'ın tam aradığı adam bu genç fransız. Milan kafasını daha çok duvarlara vurur bu gidişle. Transfer döneminin en iddaalı ekiplerinden Marsilya, stoper hattını yeni transferler Diawara ve Heinze ikilisinden kurdu. Brandao'nun yedeği olarak 33 yaşındaki ispanyol golcü Morientes'i transfer ettiler. Kaptan Cana'nın Sunderland'e gitmesine rağmen orta sahaları daha da güçlendi. Lucho Gonzalez'den sonra Rennes'den Kamerunlu M'bia Etoundi'yi transfer etti.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter