5 Ağustos 2009 Çarşamba

Xabi Alonso Real Madrid'de, Sırada ki?


Yılan hikayesine dönen Xabi Alonso transferi Real Madrid açısından mutlu son ile bitti. Diğer transferlerin aksine Xabi Alonso transferi Liverpool'un diretmesi sonucunda çok uzamıştı. En sonunda Xabi Alonso devreye girip gitmek istediğini kulübe bildirince, Liverpool pes etmek zorunda kaldı. Real Madrid böylece bir kez daha istediği oyuncuyu parayı basıp transfer etti.

Xabi Alonso'nun, Los Galacticos II oluşumunda çok önemli bir yeri olacak bana göre. Şimdiye kadar yapılan transferler içerisinde Kaka ile birlikte takım oyununa en yatkın isim. Oyunun iki yönünüde çok iyi oynayan Alonso, Ronaldo, Benzema ve Kaka üçlüsünün arkasını rahatlıkla doldurabilecek güçte. Pellegrini'nin oynatacağı taktiğe göre kimi zaman tek başına kimi zamanda Gago veya 2 Diarra'dan biri ile orta sahayı doldurmaya çalaşacak. Bu arada Real Madrid cephesinde, bir yandan havuz dolarken bir yandan da sessiz sedasız havuzun altındaki musluktan boşaltım devam ediyor. Son olarak Micheal Salgado ile yollar ayrıldı.

Liverpool'da ise güç kaybı devam ediyor. Arbeola'dan sonra Xabi Alonso'da ülkesine döndü. Kadroya takviyeler yapılması gerekirken Benitez'in rotasyondaki parçaları bir bir eksiliyor. Şu ana kadar yapılan sadece Glenn Johnson transferi var ve bu haliyle Liverpool, kadro genişliği ve kalite açısından Chelsea ve Manchester United'ın çok uzağında.

2 yorum:

Levent Karli dedi ki...

Her şeye rağmen Liverpool Avrupa Kupalarında her zaman farklı oluyor. Bu sene de bir şeyler yapabileceklerine inanıyorum. Ligde ilk 4 başarıdır.

Adsız dedi ki...

Liverpool icin en önemli olan sey yillardir özlemini cektigi Premier Lig kupasi. Bu kayiplardan sonra bu sene gerceklesir mi soru isareti ama her zaman oldugu gibi bu sene de Avrupa zirveye oynuyacaklarina inaniyorum ... Onur

 
Site Meter