20 Ağustos 2009 Perşembe

Orlando Magic'in Yeni Sihirbazları


Geçen senenin finalistlerinden Orlando Magic, bu sene yarım kalan şampiyonluk hikayesini mutlu sonla bitirmeye kararlı. Takıma yapılan takviyeler bu seneki amaçlarının şampiyonluk kupasını doğuya getirmek olduğunu gösteriyor. Yenilenmiş Magic organizasyonu Dwight Howard önderliğinde, süpriz takım kimliğinden çıkıp ligin favorileri arasında yerini aldı.

Takımdan giden oyunculara baktığımızda, Vince Carter ve Ryan Andersen karşılığında New Jersey Nets'e Rafer Alston, Courtney Lee, Tony Battie ve kontratındaki opsiyonu kullanıp Toronto Raptors'a giden Hidayet Türkoğlu. Rafer Alston, Jameer Nelson'un yokluğunda takasla takıma gelmişti. Play-off'lardaki dağınık görüntüsü ile güven vermemişti. Lee, takımın önemli bir parçası olmasına rağmen takasın parçası olarak Nets'e gönderildi. Lakers serisinde 0.6 saniye kala kaçırdığı şut hala akıllarda. Serinin kader anı diyebilecğimiz bir pozisyondu. Tony Battie'nin yokluğu ise Gortat varlığında hissedilmeyecektir.


Play-off'lardaki performansı ile Orlando Magic'in sahadaki beyni olan Hedo ise takımdan ayrılan en önemli parça oldu. Bu kararında Carter'ın takıma gelişinin etkisi elbet vardır. Takımın Howard kadar değerli bir parçası olan Hedo'yu takımda tutmak yerine onun yerini doldurmaya giden Magic, Hedo'nun vazgeçilmez bir oyuncu olmadığını düşüncesindeydi. Hedo'nun da parayı önde planda tutup Raptors gibi bir takıma gitmesi onun kariyeri açısından geriye atılmış bir adım. Belki aldığı süreler ve istatistikleri yeni takımda artacak ama Raptors ile play-off görmesi çok zor.

Orlando Magic, bu yaz transfer sezonunu şu ana kadar en iyi geçiren takım. Nets'ten gelen Vince Carter inişe geçen kariyerinin sonbaharında Orlando Magic ile tırmanışa geçebilir. Howard'ın yanında ikinci adam olma konusunda sıkıntı yaratacığını düşünmüyorum. Takıma tecrübesi ile her konuda liderlik edeceğinden şüphem yok. Phoenix Suns'dan gelen Matt Barnes ise oyunun her yönüne etki eden oyunu ile takıma büyük katkı sağlayacaktır. Oyun stili ile de Magic'e uygun bir rotasyon oyuncusu. Dallas Mavericks'ten gelen Brandon Bass ise pota altına bençten direnç ve enerji getirecektir. Orlando Magic, son olarak kadrosuna bir senedir basketboldan uzak olan oyun kurucu Jason Williams'ı kattı. Williams, 2006'da Miami Heat'in şampliyonluğuda önemli rol almıştı. Şans bulduğu anlarda bizlere spektaküler hareketlerinden birkaç demet sunar umarım.


Vince Carter ile saha içindeki yeni liderini bulan Magic, Barnes ve Bass takviyeleri ile de zayıf olan bencini takviye etti. Elinde pota altı canavarı Dwight Howard ve Lewis, Nelson, Pietrus, Gortat gibi doğru parçalar bulunan Magic bu sene süpriz olmaktan çıkıp şampiyonluğun favorilerden.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter