10 Ağustos 2009 Pazartesi

NBA Transfer Dosyası #1

NBA'de takımlar yeni sezon hazırlıklarına devam ederken bir yandan da transfer çalışmalarına hız veriyorlar. Bu aralar takas piyasası durgunlaşsada her an her şeye hazırlıklı olmakta fayda var.

Hedo'nun yeni takımı Toronto Raptors kadrosunun yarısını değiştirdi ve Avrupalı oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadro oluşturdu. Raptors'da Jarett Jack, Nesterovic, Reggie Evans ve Hedo bu yazın transferleri oldu. Chris Bosh'un önderliğinde Calderon, Hedo, Nesterovic, Belinelli, Ukic, Bargnani ile bir Euroleague takımını andırıyorlar. Eldeki bu oyuncular ile Play-off görmeleri zor gibi. (İlk beş: Calderon/Jack/Hedo/Bargnani/Bosh)

Geçen sezon final oynayan kadrodan Hedo, Alston, Battie, Lee'yi kaybeden Orlando, kadrosunu New Jersey'den Carter, Ryan Andersen, Dallas'tan Brandon Bass ve Phoenix'ten Matt Barnes ile güçlendirdi. Carter ile birlikte kadrodaki all-star oyuncu sayısı 4'e çıktı. Gortat'ı kadrolarında tutmayı başardılar. Oluşturdukları Nelson - Carter - Pietrus - Lewis - Howard beşi ile geçen senenin üstüne koydular. Bençten gelecek Bass, Barnes, Gortat ise Orlando'ya istediği benç katkısını sağlayacaktır. (İlk beş: Nelson/Carter/Pietrus/Lewis/Howard)

Konferans yarı finalinde Denver Nuggets tarafından elenen Dallas Mavericks, Tim Thomas, Drew Gooden, Shawn Marion ile forvet hattını güçlendirdi. Bu takviyelerle sezon içinde Nowitzki'yi ekonomik kullanma imkanını bulacaklardır. Kidd - Howard - Nowitzki üçlüsünü tamamlayacak oyuncular kadroya dahil edildi. Geçen sene bulamadıkları benç katkısını bu sene sağlayabilirler. Yine de play-off'da yarı finalden öteye gidebileceklerini sanmıyorum. (İlk beş: Kidd/Howard/Marion/Nowitzki/Dampier)

Geçen sezonun hayal kırıklarından San Antonio Spurs bu yaza hızlı girenlerden. Play-off'larda Dallas Mavericks karşısında varlık göstereyemen Spurs, Duncan-Parker-Ginobili üçlüsüne yardımcı olacak skorer oyuncu takviyesini bu yaz gerçekleştirdi ve Richard Jefferson'ı kadrosuna kattı. Jefferson'un yanında veteran oyuncular Antonio McDyess, Theo Ratliff'de Spurs kadrosuna katıldı. Bu iki oyuncu eskisi kadar etkili olmasada pota altına sertlik getireceklerdir. (İlk beş: Parker/Ginobili/Jefferson/Duncan/McDyess)

Portland Trail Blazers, hüsranla ile sonuçlanan Hidayet ve Millsap girişimlerinden sonra Andre Miller'i kadrosuna kattı. Böylece kadrosunda 10 yıllık NBA tecrübesi olan bir oyuncuya sahip oldu. Miller, genç ve gelecek vaad eden bu takım için önemli bir transfer. Takımın yıldızı Brandon Roy ile 5 yıllık kontrat yenilediler ve Roy2 ne kadar güvendiklerini gösterdiler. (İlk beş: Miller/Roy/Outlaw/Aldridge/Oden)

Son şampiyon Los Angeles Lakers, rotasyonun önemli parçası Lamar Odom'u kadrosunda tutmayı başardı. Bana göre Lakers için en önemli transfer Odom'un takımda kalmasıdır. Artest sorun ürüetmek yerine saha içinde faydalı bişiler üretmeye konsantre olursa Lakers adını tekrar finale kolayca yazdırabilir. (İlk beş: Fisher/Bryant/Artest/Gasol/Bynum)

Yeniden yapılanmaya giden Detroit Pistons, Charlie Villanueva ve Ben Gordon'dan sonra atletik pota altı oyuncusu Chris Wilcox'u transfer etti. Efsanevi kadroyu dağıtan Pistons için işler gerçekten zor. (İlk beş: Gordon/Hamilton/Prince/Villanueva/Maxiell)

Orlando Magic hezimeti sonrası hırs yapmışa benzeyen Cleveland Cavaliers, Shaquille O'Neal transferi ile dikkatleri üzerine çekti. Dwight Howard karşısında çaresiz kalan Cavaliers pota altı oyuncuları Shaq!ın gelmesiyle rahatlayacaktır. Shaq'ın tek amacı ise "King" James'e yardım edip bir tane daha şampiyonluk yüzüğü kazanmak. "The Diesel" kariyerinin sonunda yardımcı role soyunmaya hazır. Miami Heat'den Jamario Moon ve Toronto Raptors'dan Anthony Parker'ı alarak bençlerini güçlendirdiler. (İlk beş: West/Williams/James/Varejao/Ilgauskas)

İki sezon önce beklenin üstünde bir performans ile batının zirvesine çıkan New Orleans Hornets geçen seneki performans ile herkesi şaşırtmıştı. Doğru zamanda doğru takımlarda bulunan James Posey takviyesine rağmen play-off'ta ilk turda Denver Nuggets'a elenmişlerdi. Bu sene, ilk beş başlayan atletik pivot Tyson Chandler'ı Charlotte Bobcats'e gönderdiler karşılığında pota altında daha sert bir oyun stiline sahip olan Emaka Okafor'u aldılar. Chris Paul, Chandler ile oynadığı ve genellikle aley-hoop ile biten ikili oyunları bu sene Okafor ve West ile oynamak zorunda kalacak. Sacramento Kings'ten gelen Ike Diogo ile de Okafor'u yedekleyecek pota altı oyuncusunu kadrolarına kattılar. Okafor beklenen sertliği pota altına getirirse New Orleans Hornets Chris Paul önderliğinde Batı'da zirveye oynar. (İlk beş: Paul/Butler/Stojakovic/West/Okafor)

Geçtiğimiz sene playy-off oynamaya çok yaklaşan Charlotte Bobcats, Chandler takviyesi ile çok daha hızlı bir takım oldu. İstatistik kağıdının her tarafını dolduran Gerrard Wallace ve Diaw'ın yanına Chandler takviyesi ile Bobcats hız hücumlarına bu sene bolca tanıklık edeceğiz. Bu üçlünün yanında Bell, Felton, Radmonovic ve D.J. Augustin ile tarihinde ilk kez play-off oynayabilirler. (İlk beş: Felton/Bell/Radmanovic/Diaw/Chandler)

O'neal sevdasından vazgeçip özüne dönen Phoenix Suns, zorlu batı konferasında kendine has oyun tarzı ile play-off arayacak. Takım rotasyonun önemli parçaları Marion, Diaw ve Bell'i geçen sene gerçekleştirdiği takaslar sonucu kaybeden Suns kısıtlı kadroya sahip olmanın acısını geçen sene çok çekti. Yaşlanan kadro ile beraber kısıtlı rotasyon Suns'ın play-off dışında kalmasına sebep oldu. Suns takım kimyasına uymayan Shaq'ı LeBron yanına gönderirken karşılığında Ben Wallace ve Sasha Pavlovic'i aldılar, takas sonrası Wallace'ı serbest bıraktılar. Bu hamle ile ücret tavanında yer açtılar fakat kadro daha da daraldı. Amare Stoudemire'ın pivot oynadığı 4 kısalı beşe geri dönecekler. Hill, Barbosa, Richardson tamamlayacı parçalar olacak. Steve Nash önderliğinde yüksek skorlu, tenis maçı hızındaki Suns maçları bizleri bekliyor olacak. Portland'dan gelen Channing Frye, Suns oyununa uygun bir pota altı oyuncusu ve katkı sağlayacaktır. Kariyerinde ilk kez bir sezonu sakatlık yaşamadan tamamlayan Hill, tek başına benç katkısı sağlayan Barbosa'ya rağmen Suns kadrosunun işi zor gözüküyor. (İlk beş: Nash/Barbosa/Richardson/Hill/Stoudemire)

Hiç yorum yok:

 
Site Meter