26 Mayıs 2009 Salı

6 maçta 18 puan



Ligimizin bu seneki hali ne kadar rekabetçi ve kora kor gözüksede takımların sahaya koyduğu futbol son derece kötü. Herkesin herkesi yenebilme ihtimali yukarıdaki takımların bu seneki kötü performanslarıyla ilişkili. Değişen tek şey ligin üst sıralarında bulunan takımların futbol seviyelerinin aşağıya düşüp diğerlerine yaklaşmasıdır.

Bu sene ligde şampiyon olacak takım şampiyonluk büyüsüne kapılmadan önümüzdeki sezonun planlarını yaparken doğru adımlar atmalı. Lig şampiyonunda direk Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olması gerçeklerle yüzleşmenin gecikmesine sebep olucak. Grup maçlarına başladıktan sonra ise bu gerçek çok acı olabilir.

Beşiktaş'a baktığımızda ligde bu sene ilk 6 içindeki takımlara karşı ilk galibiyetini aldı. Beşiktaş'ın tartışılan bu performansı bir hafta sonra gelmesi olası bir şampiyonluktan sonra büyük ihtimalle unutulup gidecektir. Ligdeki her galibiyete 3 puan verildiği bir sistem içinde asıl önemli olan Beşiktaş futbol takımının büyük maç olarak nitelendirebilceğimiz maçlarda ortaya koyduğu futboldur. Bu sene Türkiye sınırları dışında sadece 2 maç yapmış olan Beşiktaş için ligdeki derbiler ve Metalist Kharkov maçlarına baktığımız zaman sahadaki futbol hayal kırıklığı gibi duruyor. Sadece Fortis Türkiye Kupası finalinde oyun vasatı aşabilmiş, buna da ligde alınan Fenerbahçe yenilgisinin yarattığı hırsın etkisi olarak görüyorum. Beşiktaş kazandığı Türkiye kupası ve şuan bir kulpundan tutmakta olduğu lig kupasına aldanıp doğru hamleleri yapmadan devler arenasına adım atarsa, şampiyonlar ligi tarihinde tekrar yer alabilir.

4 yorum:

hadizlow dedi ki...

BJK nin alıcağı puan 4 ten az olmaz 7 den fazla olmaz. Daha doğrusu bi Türk takımının alıcağı puandır bu şu zaman için. Avrupa ligine devam ederse ne mutlu.

Adsız dedi ki...

Grupları görmeden yorum yapmak erken olabilir.

Adsız dedi ki...

bjk G grubuna düşer 3 puanla evine döner

tranella dedi ki...

bjk böle oynucaksa korkarım yine liverpool tarzı bi maç oynamasın bu ligde şampiyonluğa aldanmak ahmaklık olur iyi takviyeler şart

 
Site Meter