26 Mayıs 2009 Salı

Gelen Gideni Aratmasın


Galatasaray yönetimi bu sezonun başından beri yaptığı hatalar zincirinden ders almışa pek benzemiyor. Bu da demek oluyor ki gelecek sezonda Galatasaray taraftarlarının sabrı denenecek. Bir türlü tutmayan aşılar bu sene çok çektirdi Galatasaray'a. Beklenen iskelette bir türlü oluşturulamadı. Geçmiş dönemlerdeki başarılara baktığımız zaman sağlam kurulan kaleci ve stoper hattı Galatasaray'a başarıları getiren anahtar olmuştur. Taffarel-Bülent-Popescu, Mondragon-Tomas-Song ...

Bu seneki manzara ise, sezon öncesi De Sanctis ve Meira transferi, bunları tamamlayan ise geçen sene beklentilerin üstünde bir performans sergileyen Servet. Meira aşısı bir türlü tutmadı ve portekizli belki de kariyerinin en kötü performansını sarı kırmızılı forma altında sergiledikten sonra Rusya yolcusu oldu.

De Sanctis ise şampiyonlar ligi için transfer edilip, şampiyonlar ligi ön eleme maçlarında bile forma giyemeden Galatasaray kariyerine başladı. Her an Youtube'a konu olucak hatalar yapabilecek gibi duran İtalyan file bekçisi taraftarlara tam anlamıyla güven veremedi. Yalnız güven konusunda önünde oynayan 6 farklı stoper ikilisininde büyük etkisi olduğuna inanıyorum. Sezon başından beri aynı ikili ile oynama şansı bulsa İtalyan milli takımının üçüncü kalecisinin performansı belki de daha farklı olabilirdi.

Bu tablo karşısında Galatasaray yönetiminin kaleci değişikliğine gitmesi taraftarların yüreğine su serpmiş olabilir. Ama adı geçen ismi duyduktan sonra sanki önümüzdeki seneninde bu seneden pek farkı olmayacağına inanıyorum.
Atletico Madrid'in Arjantinli kalecisi 32 yaşındaki Leo Franco ismini Galatasaray'ın 2000 yılında kazandığı UEFA macerasından birçoklarımız hatırlayacaktır. Galatasaray'ın Mallorca ile oynadığı maçta birbirinin kopyası 3 aşırtma gol yemişti.

Her zaman en heyecan verici kadrolara sahip olup kaleci mevkinde sıkıntı yaşamış Arjantin milli takımında bile gösterdiği performansla kaleyi eski Getafe'li Abbondanzieri'nden devralamayıp, milli formayı sadece beş kere giyebilmiş. La Liga'nın heyecan verici takımlarından Atletico Madrid'nin bu seneki performansına baktığımız zaman ligden düşmesi kesinleşmiş Recreativo Huelva'dan bile daha fazla gol yemiş bir defans hattına sahip. Leo Franco'da bu performansta baş rollerde. Bu tablo bile Leo Franco'ya kaleyi teslim etmemek için yeterli soru işaretlerine sahip. Tabi eğer Galatasaray'ı bir türlü yönetemeyen bu yönetimin, çoğu maç takımın yediğinden fazlasını atmayı başarabilen Agüero&Forlan ikilisini transfer etmeyi düşünmüyorsa bu bina seneye birilerinin üstüne yıkılabilir.

5 yorum:

hadizlow dedi ki...

Aslında GS ın kaleci sorunu hep olan bişeydi ta ki Taffarelin ve Mondinin gelişine kadar. Şöyle bi bakınca kalemizi koruyan isimleri hatırlayamıyoruz bile. Hayrettin, Volkan Kilimci, Esser, Mehmet Bölükbaşı, Kerem, Aykut, Orkun hatırlayabildiklerim. Bir de FB ye baktığımızda Engin-Rüştü-Volkan. Yani şunu demek istiyorum. Başarı için kaleciden gol yememekten ziyade daha çok gol atılmalı. Franco ya gelince kesinlikle Sanctisten daha iyi bir kaleci olduğuna inanmıyorum.

Adsız dedi ki...

Kalecilik tek basina degerlendirilmemeli, kalecinin basarisinda savunma hatti cok onemli.

Onur dedi ki...

Simovic'i unutmamak lazim. Ayrica Italyan milli takimina yedek kaleci olarak da secilen bir kalecinin cok kötü bir kaleci olacagini düsünmüyorum. Defans hattinin bu tablodaki payi büyük.

tranella dedi ki...

defans hattının payı büyük ama de sanctise karşı artık fazla töleransta kalmadı insanlar bi maçıda kaleci alsın türünden kalecileri severler doğal olarak ama leo franco daha büyük samçalık olur saçma sapan goller yiip enke gibi olma ihtimali mevcut

Hagi10 dedi ki...

De Sanctis aslında kötü bir kaleci değil. Özellikle Udinese'deki performnasını düşününce, form tuttuğu zaman bir takıma maç kazandırabildiği olmuştur. Galatasaray'daki sorun önünde iyi defans oyuncuları olmamasıydı. Gerçi çoğu maçta önünde defans oyuncusu bile yoktu. Orta sahadan devşirme oyuncular oynadı önünde.
Leo Franco ise tam anlamıyla dengesiz bir kaleci. Çoğunlukla Fenerbahçeli Volkan gibi saçma sapan goller yiyebiliyor. Ancak A. Madrid'in bazı maçlarında inanılmaz kurtarışlar yaptığı da olmuştur.(FM2009'da ise 10 numara kalecidir. :))

 
Site Meter