29 Mayıs 2009 Cuma

Süper Mario Gomez


Kupasız kapatılan bir sezonun ardından Bayern Münich'in transfer piyasasına hızlı bir giriş yapacağı belliydi. Bu sene Bundesliga'da başarılı olan oyuncular Bayern Münich'in transfer listesini oluşturmakta. Bunların başında da Stuttgart'ın ispanyol asıllı forveti Mario Gomez gelmekteydi. Bavyeralılar 30 milyon avro karşılığında Stuttgart ile anlaşmış. Alan memnun satan memnundur tahminimce. Bu durumda italyan forvet Luca Toni'ye çizme yolu gözüktü. Daha önce de Hamburg'dan Olic ve Dynamo Kiev'den Tymoschuk ile sözleşme imzalanmıştı.

Bayern Münich genel menajeri Uli Hoeness yaptığı bir açıklamada Manchester City'in aldığı yenilgilerden sonra mutlu olduğunu futbol dünyasında bu tarz takımların yerinin olmadığını belirtmişti. Bence Mancherster City ile aralarındaki tek farkın ingiliz kulübünün başında bir Arap Şeyhi'nin bulunmasıdır. Bundesliga'da çıkış yapan oyuncuları her sene kadrosuna katmayı hedefleyen bir politika ile bakalım Bayern Munich önümüzdeki sene yine neleri başaramayacak.

4 yorum:

tranella dedi ki...

30 milyon avromu o kadar etmez

Onur dedi ki...

30 Milyon avro gercekten bu dönem icin cok abarti bir ücret. Adi sürekli ispanyol takimlari ile anilan Gomez sonunda secimini yapti. Bence Vfb acisindan icin bu ücret cok iyi. Bosman'in futbol dünyasina calimi sadece büyük klüplerin isine yaradi. Bayern'in transfer politikasi sinir bozucu olabilir ama kendilerin acisindan en az riskli olani tercih ediyorlar. Bundesliga'daki kaliteli oyunculari transfer bedeli vermeden alabilme sanslari cok yüksek. Bunun disidan bu tarz oyuncular Almanya'ya ve Bundesliga'ya alisik olduklarin alisma sorunu yasamiyorlar. Bayern'de ilk onbirde forma giyebilmek cok mücadele isteyen bir durum oldugu icin rekabet ortami takima yariyor. Mehmet Scholl, Oliver Kahn ve Lothar Matthäus Bundesliga'dan baska takimlardan gelip Bayern'de büyük basarilara imza attilar. Bunun disinda son dönemlerde yüksek transfer ücreti yle aldiklari Makaay, Toni ve Ribery gibi yildizlar ise transfer ücretlerinin karsiligini hakettiler kanimca. Bu seneki basarisizlik Klinsman'in acemiliginden kaynaklandi. Alman takimlarinin son dönemlerde uluslararasi arenada önceye nazaran daha az gözükmesi Bundesliga'nin Ingiliz, Ispanyol ve Italyan liglerine nazaran daha mütevazi bir lig olmasindan kaynaklaniyor.

Adsız dedi ki...

26 Mayıs 2009 itibari ile bu transfer Bundesliga tarihinin en pahalı transferi olarak tarihe geçti. Şanslı başlayan milli takım kariyeri hüsranla sonuçlandı. Çıktığı ilk iki maçta gol atarak milli takımın yeni yıldızı olma yolunda umut vadeden Mario, Euro 2008 de grup maçlarında oynamasına rağmen kaçırdığı akıl almaz goller sonucu eleme turunda kulübede kaldı. SV Unlingen, FV Saulgau, SSV Ulm 1846 ve Stutgart sonrası geldiği ilk büyük hedefli takımda tutunabilr mi tartışılır. Stutgart forması altında 162 maçta 83 gol ise güzel bir referans. Herşeye rağmen. -Levent

Onur dedi ki...

Euro 2008'deki performansi büyük hayal kirikligi. Bir cok kez Gomez'i canli izleme firsati buldum, hirsi, fizigi ve Toni'ye kiyasla toplu ve topsuz daha hareketli olmasi iyi yönleri. Cacao'nun hücüme yönelik orta saha oyuncusu oldugunu ve Marica'yla beraber ikili forvet olarak cok az beraber oynadiklarini hesaba katarsak, Stuttgart'ta yenik düstükleri durumlar disinda cift forvet oynama deneyimi az. Ben herseye ragmen Bayern'de basarili olacagina inaniyorum. Podolski'nin gitmesinden sonra forvet transferi 3 kulvarda yarismak icin sart olmustu. Klose'nin yasini ve son dönemdeki sakatliklarini göz önüne alirsak forma sansi bulmasi cok yüksek.

 
Site Meter