1 Temmuz 2009 Çarşamba

Adam Olacak Çocuklar ve Kupaları

Kendimi bildim bileli Almanya Milli Takımı'nda yıldız oyuncu eksikliği hep tartışılmaktadır. Üstün vasıfları olmayan oyunculardan sistem içinde en yüksek verimi almaya dayalı bu sistem Almanlara, 2000'li yıllardan itibaren uluslararası turnuvalarda 2 final bir de yarı final başarısı getirmiştir. Buna karşın Panzerlerin, oyunun kaderini değiştirecek oyunculara sahip olmaması belki de şampiyonluk başarısı gösterememelerine sebep oldu.

Bernd Schneider'in fubolu bıraktığı, Miroslav Klose ve Michael Ballack'ın artık yaşlandığı bir ortamda Almanya futbolunun telaşa kapılması gibi bir durum söz konusu değil. Gençleştirme operasyonunun gerçekleşmesini kolaylaştıracak çok sağlam bir jenerasyon geliyor.

Almanya, aynı yıl içerisinde 17 yaş altı, 19 yaş altı ve 21 yaş altı turnuvalarını kazanan tek ülke olma ünvanını eline geçirdi. Bu başarılarda ise kadrolarda bulunan farklı ülke asıllı oyuncuların payı büyük. İsveç'te ki Avrupa 21 yaş altı şampiyonası finalinde İngiltere'yi 4-0 ile geçen Almanların gollerinden ikisi İspanyol ve Türk asıllı oyunculardan geldi. 2 asist bir gol ile Mesut Özil maçın oyuncusu seçildi. Bizlerde hala daha milli takım formasını pazarlık meselesi yapmamanın savaşını verirken Mesut'un kaldıracağı kupaları televizyon karşısında izlemeye devam edelim.


Hiç yorum yok:

 
Site Meter