8 Temmuz 2009 Çarşamba

Ligue 1 Transfer Raporu #1


Bordeaux'un 7 yıldır süregelen Lyon saltanatını yıktıktan sonra Fransa'da transfer piyasasının hareketli geçeceğini tahmin ediyorum. Şampiyonluk mücadelesi veren takımlar Bodeaux'nun başarısından cesaret alıp takımlarını ikincilik üzerine değil de direk şampiyonluğa oynayacak takımlar kurmanın planlarını yapmalarının zamanı geldi. Bu şartlar altında açılan transfer sezonu pek hareketli başlamasada bugünlerde epey bi canlandı.

Geçen senenin şampiyonu Bordeaux kadrosunu hemen hemen korumayı başardı. Şampiyon olan kadrodan sadece Diawara rakipleri Marsilya'ya transfer oldu. 35 yaşına gelen kaleci Rame'nin yerine Toulouse'dan Carroso'yu 8 milyon € karşılığında transfer etti. Toulouse 2 sene önce Carroso için Marsilya'ya 2.5 milyon € ödemişti. Takımın beyni görevindeki Gourcuff'un sözleşmesindeki maddeyi kullanarak Milan'a 15 milyon € ödediler ve bonservisini aldı. Milan Gourcuff'dan bu tarz bir patlama beklemiyordu sanırım.

Son haftaya kadar Bordeaux ile şampiyonluk mücadelesi veren Marsilya ise transferin en hareketli takımı. Nokta atışlar yapmaya çalışan kulüp tarihinin en pahalı transferi olan Lucho Gonzalez için Porto'ya 16 milyon € ödedi. Forvet ile defans arasında köprü görevi görecek olan Lucho çok yerinde bir transfer. Bu bölgeye Beşiktaş'tan sıfır bonservis ile Edouard Cissé'yi de transfer ettiler. Cisse, yoğun maç trafiği içinde rotasyonda sıkça fırsat bulacaktır. Defansın göbeğine ise Servet'ten daha iyi olduğuna inanmadığım Diawara'yı Bordeaux'dan transfer ettiler. Deschamps bu transfer hakkında yaptığı açıklamada defans bölgesi için iletişimin çok önemli olduğunu bu yüzden de Diawara'yı tercih ettiklerini söyledi. Bu transferler dışında Marsilya'dan ayrılan birçok oyuncu oldu. Geçen sezonu kiralık geçiren Djibril Cissé'yi Panathinaikos'a 8.5 milyon €, Givet'i de 4 milyon € karşılığında Blackburn Rovers'a sattılar. Zubar İngiltere'nin yolunu tuttu. Premier League'e yeni çıkan Wolverhampton Marsilya'ya bu transfer için 3 milyon € ödedi. Son olarak da iyi bir kanat oyuncusu olduğuna inandığım Karim Ziani'yi Bundesliga şampiyonu Wolfsburg'a 6 milyon €'ya sattılar. Böylece yapmış oldukları transferlerin ücretlerini çıkardılar.


Art arda 8 şampiyonluk hayalleri suya düşen Lyon ise forvet hattında ufak bir operasyona gitti. Benzema, Juninho ve Kader Keita takımdan ayrılan isimler olurken hücum bölgesine ilk takviyeleri Lisandro Lopez oldu. Marsilya gibi Lyon da bu sene kulüp transfer rekorunu kırdı. Arjantinli golcü için Porto'ya 24 milyon € ödeyecekler. Performansa bağlı olarak artı 4 milyon € da bonusu. P.S.G ise kadrosuna tecrübeli ve genç oyuncular ile takviye yapmaya devam ediyor. Galatasaray'ın Nantes ile oynadığı şampiyonlar ligi maçlarından hatırlayacağımız Landreau'yu Lille'e gönderip yerine Atletico Madrid'den Grégory Coupet'yi aldılar. Hoarau, Luyindula ve Kezman'dan oluşan forvet hattını ise Sochaux'dan Mevlüt Erdinç'i alarak takviye ettiler. Fransa Ligi'ndeki bir diğer flaş transferini ise Dinamo Kiev'den Ismael Bangoura'yı 11 milyon karşılığında transfer eden Rennes gerçekleştirdi.

1 yorum:

Hagi10 dedi ki...

Diawara Servet karşılaştırmasında sana katılmıyorum. Servet de iyi bir oyuncu ama özellikle bizim maçlarda izlediğim Diawara çok daha iyi bir defans oyuncusu. Marsilya'nın transferleri çok yerinde daha da transfer yapacaklar sanırım.
Burada konuşulması gereken Porto gerçeği. 2 tane çok önemli oyuncularını sattılar ve eminim bu senede hiçbirşey olmamış gibi devam edecekler

 
Site Meter