2 Haziran 2009 Salı

Ancelotti Muradına Erdi


Ancelotti sonunda Chelsea’nin başında. 8 yıllık Milan serüveni beklentileri karşılayacak kadar parlak geçmedi. 2001 yılında görevi Fatih Terim’den devir alan Ancelotti Seri A’da istediği başarıyı elde edemedi. İtalyan hocanın 2003 yılındaki Seri A şampiyonluğunun yanında 2 şampiyonlar ligi kupası ve bir de şampiyonlar ligi finali başarıları var . Bu transferi lig şampiyonluklarına ambargo koyan Inter’den bir kaçış olarak görüyorum . Yaş ortalaması çok yüksek bir takım ile Morinho ile baş etmesi zordu. Juventus’un toparlanma sürecini atlatıp istediği formu yakaladıktan sonra Ancelotti’nin işi Milan’da çok daha zorlaşacaktı. Hem bu iki ezeli rakiple mücadele edip hem de yaşlanan kadroyu gençleştirmesi bu şartlar altında imkansız gibiydi. Ancelotti zaten bu sene gençlere de pek fazla şans tanımadı. Kaka ve biraz da Pato dışında hiç verim alamadı eldeki gençlerden. Bu sene yapılan Senderos, Flamini, Boriello transferlerinden ise hemen hemen hiç katkı sağlayamadı. Ronaldinho ve Shevchenko transferleri ise tam bir fiyaskoydu.

İngiltere’de ise onu tam bir kurtlar sofrası bekliyor. Sir Ferguson, Wenger ve Benitez’in kurulu düzenleri karşısında pek şansı olmadığına inanıyorum. İstediği takımı ve sistemi kurana kadar epey bir zaman lazım. Abramhovic’in ise tek isteği olan şampiyonlar ligi kupasına konsantre olup belki tek kulvarda başarılı olabilir. İstediği transferler arasında Pato ve Glenn Johnson varmış. Sanırım gittiğin yere adam götürme ve eskilerden vazgeçememe sevdası orlarda da var.

Milan ise Ancelotti’den boşalan göreve eski futbolcusu Leonardo’yu getirdi. Kulubün içinden gelmesinin ve Brezilya ağırlıklı kadronun bunda etkisini olduğunu düşünüyorum. Tabi Guardiola örneğinin de tüm dünyaya ilham kaynağı olduğunuda unutmayalım. Milan'ın içinde bulunduğu durumdan ötürü ben Leonardo’nun başarılı olacağını zannetmiyorum. Inter ve Juventus ile mücadele ederken kadroyu gençleştirme işini aynı anda yürütebilmek Leonardo’yu aşabilir. Ben bu tarz dönemlerin Hiddink tarzında hocalar ile daha kolay aşılacağına inanıyorum. Kısa sürede hem başarı sağlayıp hemde yeni bir takım oluşturmak Gus Hiddink’in en iyi yaptığı iş.


Tek aday olduğu Real Madrid kongresini kazanan “los galacticos” efsanesinin yaratıcısı Fiorentino Perez’in ilk icraati ise, Villarreal’in hocası Manuel Pellegrini ile sözleşme imzalamak oldu. Real Madrid Villarreal’e 4 milyon € tazminat ödeyecek. Transfer listesinde Ribery, Kaka, Cristiano Ronaldo ve Xabi Alonso gibi oyuncular olan Madrid kulübü’nün takımı Pellegrini’ye emanet etmesi herkesi şaşırttı. Kadrosunda birçok yıldız oyuncuyu bulunduran ispanyol ekibinde Şilili çalıştırıcı kontrolleri nasıl sağlayacak bakalım. Bu kadar egosu yüksek oyuncu topluluğu içinde ve beklentilerin büyük olduğu bir kulüpte işi gerçekten zor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Vialli ve Ranieri'den sonra Chelsea nin başına geçen üçüncü İtalyan direktör oldu Ancelotti. Alınan transfer ücretini neden olarak hesaba almazsak 21 ayda 5 kez hoca değiştiren (Mourinho, Grant, Scolari, Hiddink) bir kulübe gitmek için bir hocanın oldukça düşünmesi gerekebilir. Teknik direktörlük kariyerinden kendi ülkesi sınırları dışına çıkmayan bir hoca için Premier Liginde mücadele etmek çok zor olacak. Daha önce sadece İtalyan takımları çalıştırdı Ancelotti; Reggiana, Parma, Juventus, Milan. Aslında futbolculuk kariyeri de pek farklı sayılmaz. 16 yıllık futbolculluk yaşantısında sadece kendi ülkesinde mücadele etti ve üç İtalyan takımında yer aldı; Parma, Roma, Milan. Bu anlamda yabancılık ve zorluk çekeceği Avrupanın bence en zorlu ligi Premier Ligde başarılı olması mucizelere bağlı olan Ancelotti hedefini Şampiyonlar Ligine çevirebilir. Tabii ki bunda bu kupayı Londra ekibinin kazanması halinde Ancelottiye verileceği açıklanan 1 milyon pound un payı büyük olacak. Geçtiğimiz yıllarda bu kupaya çok yaklaşan ama bir türlü alamayan Chelsea bu kez hedefine ulaşır mı bilinmez, Ancelotti nin 'bu kupayı alacağız' açıklamaları şimdiden Chelsea resmi sitesini süsler oldu.
-Levent

Adsız dedi ki...

Ancelotti'nin 8 senede 2 Sampiyonlar ligi ve 1 lig sampiyonlugu kazanmasi AC Milan gibi bir takimda bektileri karsilamadi. Tipinden midir Terim'in yerini aldigindan midir bu adami pek sevmisligim yok. Fenerbahce maci icin Istanbul'a gelirken sacma sapan aciklamalar yapmisti. Fener de isi hepten abartip gül döktüm yollarina gel 4 at bana demisti. Londra'da ev tutmasina gerek yok. Güzel bir hotel bulsun yeter... Onur

 
Site Meter