1 Haziran 2009 Pazartesi

Altta Kalanın Canı Çıksın


La Liga'da son hafta sonuçlarına göre Real Betis Segunda Liga'nın yolunu tuttu. Son viraja girilmeden 5 takımın düşme ihtimali vardı. Son bilet için Getafe, Real Betis, Osasuna, Sporting Gijon ve Real Valladolid adaylardı. Osasuna sezon başında kendisini kara kara düşündüren Barcelona ve Real Madrid maçlarından 6 puan çıkardı. Barcelona için kazanacak kupa kalmaması, Real Madrid'in ise ligde çoktan havlu atmış olması işleri kolaylaştırdı. Sporting Gijon düşmesi haftalarca önce kesinleşen Ersen Martin'in takımı Recreativo Huelva'yı yenerek düşmekten kurtuldu. Getafe Racing Santander deplasmanından bir puanla döndü, Real Betis ise düşmemek için kapıştığı rakiplerinden Real Valladolid ile sahasında berabere kalarak son bileti kapmış oldu. Böylece bu sene tesadüften mi yoksa yanlış tercihlerden mi bilemiyorum bir kez daha kadrosunda bir "Türk" bulunduran ekip küme düştü. ( Ersen Martin-Huelva, Tucay-M'brough, Çağdaş-Cottbus)

Real Betis ise bu sene Newcastle United ile beraber transfer piyasasına hareket getirecekler arasında. Ricardo Oliveira, Sergio García, Mehmet Aurelio, Emana'lı kadro ikinci lig biraz fazla abartılı olur bakalım hangileri gemiyi terk edecek. Benim gözdem orta sahanın ortasında görev yapan Emana. Bu sene Toulouse'dan 7 milyon€ karşılığında transfer olan Kamerunlu 35 maçta 11 gol kaydetti. Ricardo Oliveira'nın kaderinde ise ikinci lig yatıyor sanırım, devre arası ikinci ligde micadele eden Zaragoza'dan transfer edilmişti. Zaragoza ise seneye birinci ligde mücadele edecek.




2 yorum:

tranella dedi ki...

oyuncularımızın küme düşen takımları bulmaları tesadüf olmasa gerek belkide menejerlerin yanlış yönlendirmeleri ama sonuçta küme düşende olsa bu liglerde oynamanın önemi ayrı çünkü başarılı olduklarında önleri açık....Tuncayın bu sene daha iyi bi takıma gitmeme ihtimali var mı?

hadizlow dedi ki...

Aslında Tuncay ve/veya Aurelio başka takıma gidebilir. Ama Ersen Martin ve Çağdaş için avrupada 1. lig kariyeri bitmiş gibi görünüyor.

 
Site Meter