8 Haziran 2009 Pazartesi

FA Cup Tamircisi

Günümüzde ülke federasyonlarının düzenlediği yerel kupalar artık eskisi kadar ilgi görmemekte. Liglerde sıralamada alt sıralarda bulunan takımlar bile ülke sıralamasından dolayı avrupa kupalarına gitmeye hak kazanıyorlar. Bu sebeplerden ötürü kupa maçlarına yedek ağırlıklı takımlarla mücadele ediyorlar. FA kupası 136 yıllık mazisi ile birlikte prestijinden bir şey kaybetmeyerek diğer kupalardan ayrılıyor.

Thomas Lyte Silver, bir çok organizasyona kupa dizayn edip teslim eden bir İngiliz işletme. Sadece kupa imal etmeyip zarar gören kupaları da tamir ediyorlar. Her sene İngiltere FA kupası buraya geliyor. Kevin Williams ve Tony Climmering, 12 yıldan beri bu kupayı tamir ederek sahibine iade ediyorlar. Kupa tamire giderken kendi özel kutusunda taşınıyor.

1910 yılından imal edilen kupa yeteri kardar yıprandığı için 1992 de yenisi ile değiştirildi. Geçen sene kupanın sahibi Portsmouthlular kupayı ellerinden düşürmüşler, bu sene ise FA kupası Chelsea otobüsünden düşmüş. Tony Climmerimg'in bu konu hakkındaki yorumu ise olabilecek en kötü şey diye bahsediyor.

Kevin Williams ise hala daha çıraklık döneminde kullandığı aletlerle çalışıyor ve birgün West Ham United'ın kazandığı bir kupayı tamir etmeyi çok istediğini belirtiyor. Kupa üzerinde meydana gelen herbir darbenin farklı olduğunu ve eğer şanslıysanız uygun olan aleti bulabilirsiniz yoksa her darbeye özel alet yapmak durumunda olduklarını söylüyor.





2 yorum:

Adsız dedi ki...

Dünyanın en eski futbol organizasyonu. 1871 de Wanderer s ın kazanması ile başladı, en güzel tarafı hiç bir şekilde diğer kupalarda uygulanan 'seribaşı' uygulamasının olmaması. Türkiye Kupasında da bu uygulanabilir, her ne kadar İngiltere gibi ülkeler San Marino gibi takımlarla oynamaktan sıkıldığını ve FIFA ya serzenişte bulunsalar da, seribaşı uygulaması yeniden gözden geçirilmeli. İngiltere nin dediği gibi sonucu önceden belli olan maçları mı oynamak daha sıkıcı yoksa finali, en kötü ihtimalle yarı finali önceden belli turnuvaları mı izlemek daha sıkıcı İngilizlere sormak gerek.
-Levent

CAA dedi ki...

Bu yazı diğerlerinden daha farklı geldi bana okurken de büyük keyif aldım.Bütün dünyanın izlediği en büyük organizasyonlardan birinin perde arkasını bu kadar keyifli bir şekilde yansıttığın için tebrik ve kendi adıma teşekkür ederim.

 
Site Meter