4 Haziran 2009 Perşembe

Newcastle düşerken


Newcastle United 16 yıllık lig macerasına nokta koyup Championship'in yolunu tuttu. Maalesef bu düşüşü yaşarlarken takımın başında Alan Shearer vardı. Newcastle United, 8 hafta kala acil bir durumda camı kırıp yardım isteyebileceği kişinin kucağına saatli bombayı bırakmıştı. Bu süreçte takım sadece düşmeme mücadelesi verdiği takımlardan M'brough'yu sahasında yenebilmişti. Bu da ocak ayından beri takımın aldığı ikinci galibiyetti. 5 ay içinde takım 2 galibiyete ek olarak 6 beraberlik aldı. 12 puan düşmemeleri için yeterli olmadı. Gerçi son hafta düşme hattındaki tüm rakiplerin kaybettiği bir ortamda, Aston Villa'dan bir puan alabilselerdi küme de kalacaklardı ama bence bu sadece kıyamet öncesi sessizliği uzatacaktı.

Ben bu başarısızlığı uzun zamandan beri yapılan onca yanlış transferin, teknik hoca seçimlerinin sonucu olarak görüyorum. Başarısızlığı Shearer'a bağlamak mantıksız olur. 2004'den yılından beri yapılan 40 transfer ve harcanan 200 milyon € herşeyi anlatıyor. Takım ruhundan uzak kaliteli ama bencil oyunculardan oluşan toplama takım olmanın sonucudur. Shearer'da maç sonrası açıklamalarında düşmeyi hak ettiklerini, ligde kalmak için hiçbir şey yapmadıklarını söyledi, ve kulüpte birçok değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı.

Bu hikaye ise bizim takımlarımızın transfer yapmak için yapmanın, takım ruhundan uzaklaşmanın, yanlış hoca tercihlerinin sonuçlarının ne olduğunu görmeleri açısından güzel bir örnek oluşturur umarım. Ayrıca İngiltere Premier Ligi'nin de ne kadar adaletli olduğunu görmüş olduk. Mücadele etmeyenin barınamayacağı bir lig olması çok güzel. Birgün bizim ligimizinde haketmeyenin düşeceği adaletli bir lige dönüşmesi umuduyla kapatalım bu sezonu da.





1 yorum:

Adsız dedi ki...

Alan Shearer tatil yolunu tutarken dönüşte kendisini neyin beklediği bilmemenin sıkıntısını da taşıyor. Dönüşte kendisini ya tekrar Tyneside da takımının başında bulacak ya da BBC nin futbol bilgelerinden biri olarak yerini alacak. Tabii ki herşey, yaklaşık 200 milyon dolar ile New Castle United i satın alan engin servet sahibi işadamı Mike Ashley in insiyatifindeyken, kulübün geçen hafta satılığa çıkması Shearer için de tedirgin bekleyişi neden oldu. Herşey önümüzdeki bir - iki hafta içinde belirecek gibi gözüküyor. Multi milyarder Ashley tarafından kulübü satmakla görevlendirilecek Keith Harris önümüzdeki hafta ingiliz yatırımcılarla görüşecek ve dolayısıyla Shearerin da kaderi belli olacak. Son elli yılda Arjantinli Osvaldo Ardiles ve Hollandalı Ruud Gullit dışındaki tüm hocalarını adadan seçti New Castle United. 1996 ve 1997 yıllarında Premier Ligini ikincilikle bitiren 16 yıl Premier ligde mücadele etmiş New Castle United ın küme düşmesine şahit olmak üzücü.
-Levent

 
Site Meter