8 Haziran 2009 Pazartesi

Kobe : 2 - Hedo : 0

NBA final serisinde Lakers, sahasındaki ikinci maçı da kazanarak durumu 2-0 yaptı. Serinin ilk maçında ev sahibi ekip, Kobe Bryant'ın ilk üç çeyrekteki inanılmaz oyunuyla beklenildiğinden daha kolay kazanadı. Kobe ise maçı 40S 8A 8R ile tamamladı. Kobe'ye en büyük desteği yine Gasol ve 6. adam Odom sağladı. Maçın 3. çeyrekte kopması Lakers'ın rakibini ne kadar ciddiye aldığınında bir göstergesi. Orlando Magic'de ilk maçta 15 sayının ve 5 asistin üstüne çıkan oyuncu bulunmaması maça konsantre olmadıklarının göstergesi. Lakers'ın yaptığı savunma ile Magic takımının oyununu ne kadar bozduğunu da unutmamak gerekir. Özellikle Luke Walton'un Hidayet üzerindeki savunması Magic'in hücumda oyun kuramamasına neden oldu.

Dün gece oynanan sernin ikinci maçında, ilk maça göre daha başa baş geçti. Hidayet (22S 4A 6R) ve Lewis (34S 7A 11R) gerçek oyunları sahaya yansıtabildiler. Howard ribaundlardaki etkinliğini hücuma yansıtamadı (17S 16R). Lakers'da ise Gasol (24S 3A 10R) ve Odom (19S 2A 8R) ile Kobe'yi yalnız bırakmadılar. Kobe Bryant ise ilk maçın aksine durgundu. İkinci maçta 12 şut az kullanan Kobe maçı 29S 8A 4R ile bitirdi.

Maçın son saniyeleri ise çok çekişmeliydi. 1.8 saniye kala skor berabereyken Kobe'nin topunu bloklayan Hedo ve takımı son top için fırsat yakaladı. 0.6 saniyede Magic bulacağı bir basket ile maçı kazancak durumdaydı. Kenardan topu oyuna sokan Hidayet, bu durumlarda Howard ile uyguladıkları oyunu bu sefer Lee ile uyguladılar ve Lee'nin atışı girmedi. Maç uzatmaya gitti, uzatmalarda Lakers 13-8 üntünlük sağlayarak durumu 2-0'a geitrdi.

Seri iki maç için Florida'ya taşınıyor. Orlando Magic, Boston Celtics ve Cleveland Cavaliers serilerinde ortaya koyduğu oyunu sahaya yansıtamazsa tekrar Los Angeles'a dönmeleri zor gibi. Howard'ın bu iki maçta, CAVS serisinin son maçındaki gibi oynaması şart. Hedo ve Lewis ise maç içinde istikrarı yakalamalılar. Hedo'nun kötü oynaması tüm takımı etkiliyor. Hedo'nun sazı eline alma vakti geldi. Lakers şuan için rahat konumda, alacakları bir galibiyet ile işi kendi sahalarında bitirmek isteyecektir.

1 yorum:

inactive dedi ki...

durum 2-0 olduktan sonra pek bi ümidim yok ama belki klasik türk mantığı "işi hep son ana bırakma" olayı 3. maçtan itibaren hido.ya hakim olur da çakmaya başlarlar lakers.a yavaştan...

 
Site Meter