25 Haziran 2009 Perşembe

NBA'de Takas Rüzgarı


2009 NBA draftına saatler kala NBA'de transfer piyasası hareketlenmeye başladı. Kadrolarında yer açabilmek ya da draftta üst sıralardan katılmak isteyen takımlar bir kaç önemli takasa imza attılar.

Atlanta Hawks eksi oyuncusu Jamal Crawford'u kadrosuna kattı. Hawks bu takas için Golden State Warriors'a Acie Law ve Speedy Claxton'ı gönderdi. Crawford'ın gelişi ile kısıtlı kadro rotasyonu genişleten Hawks, hücumda da Joe Johson'un yükünü azaltmış olacak.

Washington Wizards ise bu seneki draftın birinci tur 5. sıra seçme hakkının yanı sıra Oleksiy Pecherov, Etan Thomas ve Darius Songaila’yı Minnesota Timberwolves'a gönderirken karşılığında Mike Miller ve Randy Foyle'u kadrosuna kattı. Wizards, Gilbert Arenas, Caron Butler ve Antawn Jamison'un üçlüsünün yanına tamamlayıcı parçaları almış oldu. Buna karşın pota altı ise iyice zayıfladı, takım eğer bu sene play-off'a kalmayı hedefliyorsa pota altına da takviye yapması lazım. Minnesota ise draftın birinci turundaki seçme hakkını 4'e çıkardı. 5., 6., 18. ve 28. sıradan seçme hakkını bulunan Minnesota ise daha çok takasa imza atacak gibi duruyor.

Geçen sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşayan San Antonio Spurs, Milwaukee Bucks ve Detroit Pistons arasında üçlü takas gerçekleşti. Spurs, Milwaukee Bucks'dan kısa forvet Richard Jefferson ve Detroit Pistons'tan Amir Johnson'u kadrosuna kattı. Bu iki oyuncu karşılığında Bucks'a Bruce Bowen ve Kurt Thomas'ı, Pistons'a ise Fabrico Oberto'yu gönderdi. Böylece Spurs kadrosuna Tim Duncan, Manu Ginobili ve Tony Parker'ın yanına dördüncü skor opsiyonunu ekledi. Veteran üç oyuncuyu da kadrodan göndererek (Thomas 36, Oberto 34 ve Bowen 38) takımın yaş ortalamasını düşürmüş oldu.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter