25 Haziran 2009 Perşembe

Lebron, Shaq El Ele...


Phoenix Suns ve Cleveland Cavaliers arasında gerçekleşen takas ile LeBron James'in yeni takım arkadaşı Shaquille O’Neal oldu. Phoenix Suns efsanevi pivot karşılığında Cavaliers'dan Ben Wallace ve Sasha Pavlovic'i kadrosuna kattı. Bu takası tamamlamak için CAVS ayrıca draftaki 46. seçme hakkını ve 500 bin dolar nakit parayı Suns'a verdi.

Bu sene play-off'ta süpriz bir şekilde Orlando Magic'e elenen Cavaliers'ın Dwight Howard'tan canı yanmış olacak ki pota altına böyle bir takviye yaptı. Kobe'nin Shaqsız ilk şampiyonluğunu kazanmasının ardından artık NBA'deki son sezonlarını geçiren "The Diesel" bir yüzük daha takıp Kobe'yi geride bırakmak için elinden geleni yapacaktır. Bryant ve Wade'den sonra LeBron ile takım arkadaşlığı yapacak olan Shaq bu yaştan sonra "King" James'in kaprisleriyle uğraşmak zorunda kalacak. Bakalım her iki süper yıldızla beraber şampiyonluk sevinci yaşayan Shaq, LeBron'a ilk yüzüğü takmasında ne kadar yardımcı olabilecek.

Phoenix Suns cephesinde ise, uğruna kendisini üst üste batı finallerine taşıyan oyun anlayıştan vazgeçmesine sebep olan Shaquille O’Neal'dan vazgeçme zamanı gelmişti. Shaq ile bir türlü istedikleri pota altı direncini kazanamadılar. Bu takas belki de SUNS'ın eski basketbol anlayışına dönüş sinyalidir ve bizlerde özlediğimiz göze hoş gelen SUNS hucümlarına biran önce kavuşuruz. Sezon sonunda basketbolu bırakacağını açıklayan Ben Wallace kalırsa uzun zamandan beri Suns'ın aradığı pota altı direncini takıma kazandırabilir aksi takdirde Shaq'ı göndererek ücret tavanında yer açan Suns'ın hala pota altını domine edecek bir uzuna ihtiyacı olacak.

Hiç yorum yok:

 
Site Meter