18 Haziran 2009 Perşembe

Yüzüklerin Efendisi: X


Phil Jackson, basketbola yeni başlayanlar ve basketbolu sevenler için doğru zamanda doğru yerde olmanın en güzel örneğidir. Phil Jackson ve ekibi geçen sezon NBA finallerinde yaşadıkları hezimetten güçlenerek çıktıklarını bu sene bizlere gösterdi. Parmaklarındaki yüzük sayısı bu seneki şampiyonluk ile 10'a çıktı ve efsanevi Boston Celtics antrenörü Red Auerbach'ı geride bıraktı.

Dile kolay 10 NBA şampiyonluğu. NBA tarihinde Phil Jackson ve çalıştırdığı takımlar yüzünden şampiyonluk yüzüğünü takamayan ne efsaneler var. Charles Barkley, Gary Payton, Karl Malone, John Stockton, Reggie Miller, Allen Iverson... Bu sebepten dolayı efsanevi Chicago Bulls ve Los Angeles Lakers yıllarına bir türlü ısınamamışımdır. Bizlere çoğu kez şuan NBA'de varolan rekabet ortamından yoksun ve sonuçları önceden belli seriler izlemek zorunda bıraktılar. Tabi madalyonun diğer yüzüne baktığımızda diğerlerinin şampiyon olabilmek için yeter kadar iyi olmadıklarını da söylebiliriz.

Maçtan sonra kırdığı rekorla ilgili yaptığı açıklamada, eve gidip Red Auerbach anısına bir puro yakıp bu anın tadını çıkaracağını sölemişti. Kendisi NBA tarihine geçerken, bir başka efsaneninde hakkını vermeyi unutmadı. Basketbol dünyası için ne kadar büyük bir değer olduğunu bir kez daha gösterdi. Bugün itibariyle Phil Jackson tüm parmaklarında bir NBA şampiyonluk yüzüğü var ve olası 11. NBA şampiyonluğunda kazanılacak yüzüğü ne yapacağını merak etmekteyim.

1 yorum:

İsmail Çatık dedi ki...

tüm iyi niyetimle ayak parmaklarından birine takacağını düşünüyorum...

 
Site Meter