4 Haziran 2009 Perşembe

İz Bırakanlar Unutulmaz...


Bu sene futbolseverleri emektar yıldızların vedaları epey bir üzdü. Luis Figo, Paolo Maldini derken şimdi de sıra Çek yıldız Pavel Nedved'de. Bu sefer ki veda diğerlerine göre daha bir üzdü beni. Pavel Nedved 8 yıl boyunca formasını giydiği Juventus formasını eski takımı Lazio'ya karşı 327. ve son kez giydi.




Lazio ile 2003 yılında kazandığı şampiyonluğun yanında Juventus ile de 3 kez mutlu sona ulaştı. 2 Seri A şampiyonluğu elinden alındı. Juventus Seri B'ye düştüğünde gemiyi terk etmeyen kaptanlardandı ve attığı gollerle takımının Seri A'ya çıkmasında katkıda bulundu. 2003 yılında altın top ödülünü kazandı. Aynı yıl Juventus Şampiyonlar Ligi finaline çıkma başarısı gösterdi, ama kendisi finali kenardan izlemek zorunda kaldı. Yarı finalde Real Madrid karşısında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşmüştü Çek yıldız. Bunca başarısına rağmen aklımda hep o an kalmıştı. Sarı kartı gördükten sonra yerden kalkamayıp, ağlaması, maç sonrasında arkadaşlarının onu teselli etmeye çalışması. Altın sarısı saçları ve bebekyüzü ile hep hafızalarda yer edinecek Pavel Nedved...



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Euro 2004 te de Yunanistan milli takımı tarihin en sıkıcı şampiyonluğuna giden yolda Çek Cumhuriyeti ile yarı finalde eşleşmiş, Nedved sakatlanıp çıkarken hırsından yine ağlamış, uzun süre toparlayamamıştı. Futbolu bırakmaya ertelese de işin aslı bu sakatlığın onun kariyerinin sonu olduğunu herkes biliyordu , o tarih itibari ile milli takım serüveni bitmişti. Nedved için Portekiz şampiyonası hiç de güzel anılar saklamıyor olsa gerek. Euro 1996 da Almanya ya kaybetmelerine rağmen üstün peformansı gözden kaçmamış ve Sparta pragdan Lazio ya transfer olarak İtalya macerasına başlamıştı Nedved. Lazio ile Kupa Galipleri Kupası ve Süper Kupayı kaldıran Nedved , 2003 Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasında kart cezası nedeni yer alamaması da Nedved in içinde kalan ikinci önemli olay olduğu bir gerçek. Her ne kadar takımı Real Madrid engelini geçtiyse de Steve McManaman a yaptığı müdahele sonucu cezalı duruma düşmesinin ardından gözyaşlarına boğulması hala akıllarda. O yılın sonunda aldığı ödüller (Serie-a nın en iyi oyuncusu, serie-a en iyi yabancı oyuncu ödülü, ballon d'or, Şampiyonlar ligi en iyi orta saha oyuncusu, son on yılın en iyi çek futbolcusu, sportske novesti award) onu teselli eder mi bilinmez, aldığı sayısız kupayla futbol tarihinin en önemli birisi oldu Pavel.
-Levent

ozgur dedi ki...

dünya futbolunda iz bırakan yeri kolay kolay doldurulamayacak super solak, sevmeyen yoktur herhalde. Ama yerine Silva gelirse fena olmaz juve için;))

Adsız dedi ki...

Pavel Nedved.. bu adamı izlerken hayran olmayan yoktur sanırım. 2001-2002 yılları geliyor aklıma, o dönemki juventus kadrosu ve sonrasında özellikle akla gelen, korkulan isimler, Edgar Davids,Pavel Nedved,sonrasında Camoranesi...forvetler, korkutan isimler, David Trezeguet ve Del Pierro.. aslında kısaca o yıllardaki kadro niyeyse aklımdan hic cıkmıyor, pc oyunlarında hep rakip olmasının etkisi buyuk :)) her ne kadar o dönemlerde ingiliz futboluna hayran olsamda, italya, hele de Juventus ve o kadro, bu isimler asla unutulmaz. internetten izleyip bir kez daha hayran oldugum ozellikle Nedved'in bu vedası birazda uzdu beni, gecmise goturmesi de cabası..Orhan Demirci.

 
Site Meter