23 Haziran 2009 Salı

Premier League Transfer Raporu # 1

Futbolun beşiğinde durgun başlayan transfer dönemi bugünlerde az da olsa hareketlendi. Bu canlamada tabi ki de Manchester City'nin büyük etkisi var. Kasasında bol miktarda nakit bulunduran kulüp kadrosunu iki transfer ile güçlendirdi. Liverpool'a yar olmayan Gareth Barry 13.9 milyon € karşılığında Manchester City'li oldu. Paraguaylı forvet Roque Santa Cruz'da Manchester City'nin bu sezonki ikinci transferi oldu. Bu transfer karşılığında Blackburn Rovers'ın kasasına 22 milyon € girdi. Böylece Santa Cruz'da 2 sene içersinde fiyatını 4 katına çıkardı.


Liverpool ise hafta içinde astronomik bir rakam karşılığında İngiltere milli takımın sağ beki Glen Johnson ile anlaştı. Portsmouth'a ödenen rakam 22 milyon €. Kadrosunda Arbeloa ve Degen'i bulunduran Liverpool'un ödediği bu rakam bana biraz fazla geldi. Henüz 24 yaşında olan Glen Johnson için şimdiye kadar ödenen bonservis miktarı ise 34.5 milyon €'a ulaştı. Liverpool'da geçirdiği 10. senenin sonunda, sezon içinde Bayer Leverkusen ile anlaşan Sami Hyypiä ise Almanya yolcusu. Arsenal, 10 milyon € karşılığında Ajax'dan Belçikalı stoper Thomas Vermaelen ile sözleşme imzaladı. Manchester United, Berbatov transferinde Tottenham'a kiraladığı ve geçtiğimiz sezon beklenen performansı gösteremeyen forvet Fraizer Campbell'ı 6.8 milyon € karşılığında Hull City'e sattı. Kırmızı şeytanların sattığı oyunculardan bu sene kasasına giren para 100 milyon €'u geçti. Sir Alex Fergusen ve ekibi bakalım bu yaz hangi yıldızları kadrosuna katacak.

1 yorum:

tranella dedi ki...

saçma işler bu ingilizler paradan anlamıyo bu oyuncuların hiç biri bu kadar para etmez hele santa cruz yok artık geçen sene 4 gol atmış bi adam kim bunlara bu paraların ödenmesine onay verio

 
Site Meter